Societat

Barcelona vol reduir “dràsticament” el nombre de bicitaxis a la ciutat

L’Ajuntament intensifica els controls als més de 2.000 vehicles que circulen, dels quals només 500 tenen algun tipus d’autorització per operar

L’Ajuntament de Barcelona vol reduir “dràsticament” el nombre de bicitaxis que operen a Barcelona. Així ho ha assegurat el primer tinent d’alcade, Jaume Collboni, que ha xifrat en 500 els vehicles que operen amb algun tipus de regulació però amb més de 2.000 els que ho fan sense cal llicència. Per Collboni “Barcelona no és Bombai” i els carrils bici han de ser per a les bicicletes i les voreres per als vianants.

Collboni creu que la presència de tants bicitaxis no respecta aquests criteris ni tampoc el model turístic que es vol per a la capital catalana. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha intensificat els controls i només el juliol, han duplicat, amb 122, la xifra de confiscacions registrada el mes de juny.

L’objectiu de l’Ajuntament, a través d’aquestes mesures i altres iniciatives que ja han començat a treballar amb els organismes pertinents, és reduir “dràsticament” la xifra de bicitaxis que circulen cada dia per les zones més turístiques de Barcelona. La xifra màxima que vol el consistori barceloní encara no està clara i tal com ha manifestat la regidora de Mobilitat Rosa Alarcón, s’ha d’acabar d’estudiar. Actualment es calcula que n’hi ha uns 500 que operen amb permisos dins el marc normatiu però fins a 1.500 que no tenen cap tipus de llicència.

Collboni i Alarcón coincideixen en defensar que els bicitaxis no tenen cabuda en el “model Barcelona”, ni turístic ni de ciutat.

Alarcón ha explicat que a banda de la via sancionadora, l’Ajuntament està treballat amb la DGT perquè aquest tipus de vehicles s’incloguin al codi de circulació i se superin així, “els llimbs” que ofereix el marc legal actual. A banda, també han demanat a la Generalitat que reguli aquesta activitat econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL