Salut

Salut

Dibuixos desestressants

L’artista gironí Pau Morales decora les sales de pediatria del CAP Can Gibert del Pla de Girona amb il·lustracions

La idea és convertir els espais en un entorn acollidor que ajudi els nens a pal·liar el mal tràngol de la visita

Fer de les sales de pediatria del CAP Can Gibert del Pla un espai amable i acollidor per afavorir, en la mesura del que sigui possible, que els infants que hi van de visita no s’emportin a casa un mal record. Aquesta idea, explicada per la directora del centre, la doctora Àngels Rovira, va ser la que va impulsar l’equip directiu d’aquest CAP a buscar un artista gironí que decorés les sis sales de pediatria del centre amb il·lustracions infantils. “Els més petits, quan venen al CAP, normalment és perquè els han de posar vacunes i per tant associen el centre amb quelcom negatiu. I creiem que els dibuixos a la consulta poden actuar com un element desestressant. Es tracta de crear un ambient més agradable i acollidor”, exposa la doctora Rovira.

A l’equip director li va arribar referències de Pau Morales, autor de grafits i pintures murals en espais freqüentats per mainada, per exemple menjadors escolars. I van contactar-hi per veure si estava interessat a donar vida als boxs de pediatria aprofitant l’agost, quan l’activitat al centre de salut, i especialment a l’àrea de pediatria, baixa. “La temàtica que volíem que es representés a cada sala va sortir de l’equip. Vam suggerir que els espais estiguessin ambientats amb figures del món del circ, la granja, la selva, el mar, l’univers i personatges de contes”, indica la doctora Rovira. La sala amb il·lustracions del circ ja està acabada i a punt per passar-hi consulta, i la que té motius que evoquen una granja havia de quedar a punt ahir.

Pau Morales es mostra satisfet de col·laborar en aquest projecte. “És un regal pensat només per als nens, i els pares, és clar, que venen a la consulta. Els podran tenir una estona distrets mentre els passen visita”, va exposar ahir. L’artista va començar fa un setmana a treballar-hi i té previst dedicar entre dos i tres dies a cadascuna de les sales. De base, en cada espai, hi posa un color pastel diferent i a sobre pinta els dibuixos amb tons alegres però no agressius. “Jo també era dels que plorava molt quan anava al metge i si ara no ho faig és per vergonya”, reconeix l’artista, que entén el sentiment de desconsol que més d’un cop ha sentit mentre pinta a l’altra banda de la paret. “Quan fas dibuixos infantils i il·lustracions, sembla que no tenen l’aura d’una exposició artística però jo hi poso el mateix esforç; cuido molt els detalls. Està molt bé poder alternar diferents tipus de treballs”, destaca Morales. El CAP Can Gibert del Pla de Girona, atès la població de referència que atén, principalment jove i immigrant, té en aquests moments assignats 5.377 nens d’entre 0 a 14 anys. D’aquí que disposi de sis consultes de pediatria amb quatre metges i quatre infermeres d’aquesta especialitat. El servei de pediatria és clau en aquest centre de salut de Girona que, a més, creix en usuaris: en els primers cinc mesos de l’any va registrar un centenar d’altes. El de Can Gibert del Pla, però, no és l’únic CAP de Girona que té la zona de pediatria decorada. El 2016 la dissenyadora Àngels Masdevall va fer igual al CAP Montilivi.

Pintor i músic
Pau Morales (Girona, 1977) està llicenciat en belles arts per la UB. Un dels temes que més l’ha inspirat en la seva creació artística i que ha donat lloc a nombrosos cartells ha estat el jazz. De fet, combina la seva faceta com a dibuixant amb la de músic i cantant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró