Societat

Obres

Ampliació de l’Hipercor de Girona

Un gran forat a la plaça Dalí

L’ampliació de l’Hipercor va al ritme previst i s’enllesteix el gran forat sobre el qual s’aixecarà la nova plaça fins al nivell del carrer Barcelona

Els treballs van començar fa 10 mesos i es preveu que en durin entre 24 i 36

Deu mesos després que les màquines comencessin a treballar en l’ampliació del centre comercial Hipercor de Girona –que un cop enllestida la remodelació passarà a dir-se únicament El Corte Inglés–, ja és ben visible el resultat de la primera fase dels treballs: l’excavació d’un gran forat a la plaça Salvador Dalí sobre el qual s’aixecarà l’expansió de les plantes inferiors de pàrquing i d’alimentació del centre comercial, elevant tota la plaça al nivell del carrer Barcelona. La ciutat guanyarà així una plaça –com sempre destaca el consistori–, ja que la seva estructura abans del treballs –un laberint d’escales i zones a diferents nivells, amb la part principal enfonsada– feia que fos molt poc utilitzada.

Fonts del centre comercial han confirmat que per ara s’estan complint els terminis: “Les obres inicials, en què s’havia de fer el forat, segueixen el ritme previst”, han explicat. Es tracta d’un gran forat –segons es pot veure des dels pisos de la zona del voltant– que és molt més profund que no pas era la plaça fins ara, ja que l’ampliació del centre per sota de la nova plaça no només serà de la planta d’alimentació –que quedava arran de la part baixa de la plaça– sinó també de les de pàrquing que hi ha a sota. El projecte inclou entrades a peu de carrer –subterrànies respecte a la plaça– per la banda del carrer Antoni Gaudí –frontal a la façana– tant perquè els vehicles vagin al pàrquing com perquè els vianants entrin a la zona d’alimentació.

Els primers treballs s’estan centrant en la zona de la plaça Salvador Dalí, però l’ampliació de l’Hipercor –que es calcula que durarà entre 24 i 36 mesos i, per tant, acabarà o bé a finals del 2020 o bé, el més probable, al llarg del 2021– inclourà també la construcció de dos pisos més en part de la superfície actual. En concret, seran també en aquest costat nord de l’edifici i ocuparan una mica menys de la meitat de les plantes ja construïdes. En total, es guanyaran 7.027 metres quadrats de superfície de venda, passant a tenir-ne 27.203. El projecte, que té un pressupost de 20,7 milions d’euros, va lligat també a una nova configuració de la cruïlla de l’altra banda del centre comercial que permetrà que els vehicles que entrin a Girona puguin girar a l’esquerra cap al carrer Martí Sureda, que enllaça amb el barri de Sant Narcís.

La remodelació d’aquesta cruïlla i sobretot de la plaça Salvador Dalí converteix les obres d’ampliació de l’Hipercor en una de les iniciatives privades clau –juntament amb la construcció de la nova Clínica Girona– per a la millora de l’entrada sud de la ciutat, amb la idea de convertir el carrer Barcelona en una avinguda que sigui més amable al ciutadà. En aquesta estratègia també s’inclou des de l’àmbit públic el nou institut Ermessenda a l’antiga fàbrica Simón i la futura Casa de la Tecnologia al xalet Soler.

20,7
milions d’euros
és el pressupost del projecte d’ampliació del centre comercial, que assumirà íntegrament El Corte Inglés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia