Societat

La fiscalia italiana obre una investigació per segrest de persones a petició dels advocats de l’‘Open Arms’

El fiscal de menors de Palerm assigna tutors a tots els menors del vaixell

La Fiscalia italiana ha obert una investigació per segrest de persones en el vaixell de l’ONG espanyola Open Arms, que espera amb 134 migrants a bord davant de les costes de Lampedusa que se li autoritzi el desembarcament, i de moment no va dirigida contra ningú en concret.

Ha estat la fiscalia de la ciutat d’Agrigento, a Sicília, la que ha obert aquesta investigació, després de rebre una petició formal per part dels advocats de l’Open Arms, informen els mitjans locals.

D’altra banda, Proactiva Open Arms ha informat que el fiscal de menors de Palerm ja ha assignat tutors a tots els menors del vaixell. De moment, els 134 migrants continuen a bord de l’Open Arms, tot i que el Ministeri de transports italià ha donat llum verda a l’entrada al port. Tot i això, el ministre de l’Interior, Mateo Salvini, manté el seu veto al desembarcament. Aquesta tarda ha fet una piulada a Twitter per dir que, segons l’ambulatori de Lampedusa, dels tretze migrants desembarcats per motius de salut “només un tenia una otitis”.

Precisament va ser aquesta mateixa fiscalia la que va obrir una altra investigació l’agost de 2018 contra el ministre de l’Interior d’Itàlia, Matteo Salvini, pels delictes de segrest, arrest il·legal i abús de poder després d’haver retingut durant cinc dies a més d’un centenar d’immigrants en Catània.

Salvini, que manté els ports del país tancats a la immigració, no va ser jutjat per aquests fets, perquè el seu soci en el Govern, l’antisistema Moviment Cinc Estrelles, va impedir que s’aixequés la seva immunitat.

L’Open Arms espera un port segur des de l’1 d’agost i des del 14 d’agost es troba en aigües italianes, després que la Justícia d’aquest país cancel·lés la prohibició signada per Salvini i li permetés deixar enrere les aigües internacionals.

El líder ultradretà, no obstant això, no autoritza el desembarcament dels 134 migrants, les condicions de salut –físiques i psicològiques– dels quals empitjoren amb el pas de les hores, segons ha denunciat Open Arms.

L’organització espanyola havia demanat aquest divendres l’evacuació “amb la màxima urgència per emergència humanitària” dels migrants i de la tripulació.

Per la seva banda, l’ONG italiana Emergency, que ha pujat al vaixell, ha lamentat en un informe que els rescatats es troben en “condicions d’extrema vulnerabilitat, tant física com psicològica, agreujades per la incertesa i l’estrès que estan vivint, la qual cosa els exposa a sofrir riscos psicopatològics”.

El primer ministre italià, Giuseppe Conte, va anunciar el diumenge que els Governs d’Espanya, Alemanya, França, Luxemburg, Portugal i Romania li han transmès la seva disponibilitat per a acollir a una part dels pudorosos, si bé encara no s’ha formalitzat públicament cap acord de reubicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia