Educació

Gestió arbucienca del menjador escolar el 2020

L’Ajuntament assumirà el servei del col·legi públic quan acabi la concessió

La municipalització de la gestió del menjador dels centres escolars d’Arbúcies serà completa a partir del 2020. L’equip de govern, de l’Entesa, té un preacord amb el Consell Comarcal de la Selva i la Generalitat per assumir la del col·legi públic Doctor Carulla a partir del curs 2020/2021.

L’Ajuntament d’Arbúcies, en col·laboració amb la cooperativa Sambucus, du des del setembre del 2018 la gestió del menjador de l’escola concertada Vedruna i de la llar d’infants El Jardinet. La intenció inicial era vetllar pel servei al Carulla a partir del mes que ve, però l’inici de la nova etapa s’endarrerirà.

El regidor d’Educació, Jaume Salmeron, afirma que estan treballant per “recuperar la competència municipal i fer aquest projecte, que bastim amb l’associació de mares i pares i les direccions [dels centres]”. El preacord amb la Generalitat i el Consell Comarcal està acompanyat d’un informe de l’àrea de Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament. “L’informe avala que l’Ajuntament, com a administració pública, pot dur la gestió del menjador municipal.”

El consistori esperarà que s’acabi la concessió que va fer el Consell per a la gestió dels menjadors dels centres escolars, que inclou el Carulla. El concurs s’extingirà al final del curs que ve, el juny del 2020, que és quan el consistori tindrà el control total del servei als centres amb infants de fins a 12 anys.

Amb la gestió municipal, estrenada aquest curs, “el primer que hem aconseguit, i ho reconeixen les monitores del menjador, és la qualitat del menjar, que és ecològic i de quilòmetre zero. A més, ha permès generar llocs de treball”, valora Salmeron.

El regidor recorda que el consistori ja va municipalitzar l’atenció domiciliària a la gent gran i persones vulnerables. Durant els primers set mesos d’any –fins al juliol– el consistori arbucienc ha atès 62 persones i ha prestat 8.500 hores de servei.

Cuina diferenciada

Amb la col·laboració de Sambucus, els gestors del servei del menjador escolar a l’escola Vedruna i a El Jardinet han ofert “una línia específica en la cuina de 0 a 3 anys, diferent de la que es dona de 3 a 12”. Pendent de la nova tarifa, el preu fix s’havia rebaixat de 4,27 euros a 4,10.

LA FRASE

L’Ajuntament, com a administració pública, pot dur la gestió del menjador municipal
Jaume Salmeron
regidor d’educació de l’ajuntament d’arbúcies


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia