Societat

La festa del foc i la música de les Terres de Ponent

El tarot és el protagonista de la 42a edició de l’Aquelarre de Cervera, que preveu cremar quasi mitja tona de pólvora

Zoo, Pupil·les i Elèctrica Dharma, caps de cartell de la programació musical

Tot a punt per encetar, aquesta tarda, la gran festa del foc i de la música de les Terres de Ponent, l’Aquelarre, que celebra la 42a edició en més bona forma que mai. Les xifres ho avalen: cremarà 380 quilos de pólvora en tres dies, ofereix sis espais de música gratuïts i espera la visita d’unes 30.000 persones. El tarot és el protagonista d’enguany. Aquest és el tema escollit pel director artístic de la festa, el cerverí Albert Parra, de la companyia Alea Teatre, que repeteix al capdavant de la direcció artística per novè any. Parra ha creat un món oníric al voltant del tarot i de la relació de les seves cartes amb el món de la màgia i l’esotèric, amb els quatre elements de rerefons simbolitzats en els quatre colls de la baralla espanyola.

Quant a la programació, no es poden perdre tres dels actes principals: l’Encesa de la Universitat, la Invocació i Aparició del Mascle Cabró i el Ball de Diables, que dona pas al moment més esperat de la festa, l’Escorreguda del Mascle Cabró. Avui també té lloc la trobada de bestiari, que inclourà una representació de diferents dracs construïts pel mestre Casserras. Tots seran els protagonistes de la cercavila nocturna que donarà pas a l’espectacle del grup de percussió femení Band Tokades. L’apartat musical és, com sempre, un dels ingredients principals del programa festiu, aquest any encapçalat pels valencians Zoo i Pupil·les, la llegendària Companyia Elèctrica Dharma i també els lleidatans La Terrasseta de Preixens, Koers, Her Majesty i Pastorets Rock. En total, sis escenaris i tretze formacions musicals. També cal anomenar la Fira del Gran Boc, una de les fires esotèriques més importants del sud d’Europa, i l’Aquelarret, activitats dirigides al públic infantil i familiar per gaudir de l’Aquelarre de dia. A més, els Diables de Cervera Carranquers, els amfitrions, celebren el 25è aniversari. Per això han preparat un espectacle renovat que homenatja aquests anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES