Societat

Vergés celebra que les reserves de sang augmentin un 5% respecte a l’any passat

El president Torra fa una crida a donar sang per assolir les 1.000 donacions diàries que es necessiten

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha celebrat aquest dimecres que les reserves de sang siguin un 5% superiors a les de l’any passat, malgrat el descens en donacions que acostuma a haver en els mesos de juliol i agost. En una visita al Banc de Sang i Teixits amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Vergés ha avisat que, malgrat l’augment de les reserves, els dies per als que hi ha reserves no s’han incrementat i es mantenen en nou, un dia menys del que seria “ideal”. Malgrat defugir comentar l’augment de la despesa social prevista als pressupostos, la consellera de Salut ha apuntat que “sempre” calen “recursos” per “tirar endavant com a país”. Per la seva banda, Torra ha aprofitat la visita per fer una crida a la ciutadania a donar sang amb l’objectiu d’assolir les 1.000 donacions diàries que es necessiten.

Després de la visita a un dels laboratoris del Banc de Sang i Teixits, Torra ha reivindicat que es tracta d’una “institució puntera al país” i “capdavantera a Europa”. A més, ha destacat que cada donació ajuda tres persones. “Recordem que cal tornar a donar sang i expressar aquesta solidaritat amb tothom”, ha subratllat el president de la Generalitat, mentre la consellera de Salut ha recordat que cal estar “sempre emetent” perquè la sang caduca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia