Societat

Els migrants de l’‘Open Arms’ seran traslladats a Chiclana

Els 15 rescatats assignats a l’Estat són traslladats des de Sicília pel vaixell de l’Armada ‘Audaz’ i es preveu que arribin divendres al matí a San Roque (Cadis)

Després del seu pas pel Centre d’Estada Temporal seran derivats a places d’acollida de protecció internacional

Els 15 migrants rescatats per l’Open Arms desembarcaran al port de San Roque (Cadis) a primera hora de divendres. Des d’allà seran traslladats al Centre d’Estada Temporal de Campano, a Chiclana de la Frontera, abans de ser derivats al sistema d’acollida de protecció internacional.

En concret, desembarcaran al moll de Crinavis, situat al costat del municipi gadità de San Roque, on està previst que el navili de l’Armada espanyola Audaz atraqui a primera hora de divendres.

Fonts del ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social han explicat aquest dimecres a Efe que un equip de la Creu Roja serà l’encarregat de rebre els catorze homes i la dona que van salpar ahir dimarts de Pozallo (Sicília), i portar-los fins a Chiclana.

L’operatiu que es desplegarà amb aquestes 15 persones serà l’habitual en aquests casos. Després del seu pas pel Centre d’Estada Temporal de Campano, i segons el perfil i la situació de cada cas, seran derivades a alguna de les places d’acollida de protecció internacional.

La ministra Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ja va assegurar ahir que aquest grup de persones, d’entre 18 i 30 anys, “arribaran a bon port” i seran ateses “amb la dignitat que es mereixen tots els éssers humans”.

Mentre es decideix on seran traslladats, diversos territoris i municipis s’han ofert a acollir els migrants de l’Open Arms, entre els quals Andalusia, Catalunya, el País Basc, Extremadura o Cantàbria.

El ministeri de l’Interior no ha rebut cap comunicació formal on els migrants hagin manifestat la seva voluntat de demanar asil però podran fer-ho una vegada arribin a l’Estat, assenyalen les mateixes fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia