Societat

societat

Onze carteristes detinguts al metro, al CIE per expulsar-los

Un jutge de guàrdia de Barcelona ha acordat l’ingrés al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca d’onze dels suposats carteristes reincidents detinguts dimarts passat en aplicació de la llei d’estrangeria durant una batuda policial entre els Mossos d’Esquadra i la policia espanyola al metro de Barcelona. Dels 70 identificats, 23 van ser arrestats, un per una ordre prèvia per furt i 22 en aplicació de la llei d’estrangeria. És la segona operació policial conjunta en què amb l’empara de la llei d’estrangeria es detenen sospitosos. La primera va ser el juny passat, en una nau on es rodava la sèrie Merlí, amb una vintena de georgians, acusats de robar en domicilis, enviats al CIE per ser expulsats.

La policia espanyola va informar ahir que els detinguts són de diverses nacionalitats i el procés de repatriació forçosa al seu país —que els ha d’acceptar— s’ha de resoldre en 60 dies, sinó han de ser posats en llibertat. Segons dades del Ministeri de l’Interior, l’any passat van ser tancades als quatre CIE de l’Estat espanyol 7.855 persones, de les quals 4.582 (58%) van ser expulsades i 2.375 (30%) van ser posades en llibertat perquè no es va poder completar l’acció. La majoria són del Marroc i d’Algèria i provenien de bots. El Servei Jesuïta a Migrants va alertar que l’any passat hi havia 93 menors tancats als CIE, 42 al centre de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia