Societat

Estudien fer millores a la platja de gossos dels Griells, a l’Estartit

Si hi ha partida en el pressupost, l’any vinent planegen reforçar el tancat i obrir un pas alternatiu per a vianants

El govern de Torroella de Montgrí i l’Estartit té en estudi diverses millores per al funcionament de la zona de platja a què es permet accedir amb gossos, al sud dels Griells. Aquest estiu, han crescut les crítiques d’usuaris per les dimensions, que troben massa reduïdes –el perímetre encercla una superfície d’uns 600 metres quadrats– o l’obligació de dur els animals lligats fins i tot a l’hora del bany, que per a alguns amos de mascotes canines les posa en risc d’ofec quan s’endinsen a l’aigua amb la corretja lligada al coll. Per l’altre costat, altres banyistes es queixen que alguns gossos se surten del perímetre amb facilitat, cosa que incomoda els qui tenen fòbia canina.

El regidor de Gestió Costanera i Platges, Marc Calvet, explicava, la setmana passada, que tenen sobre la taula diversos canvis amb la intenció d’aplicar-los si hi ha disponibilitat de pressupost en els comptes de l’any vinent. La principal mesura, segons Calvet, serà reforçar el tancament actual: un simple cordó que sustenten estaques de fusta. L’edil argumenta que haurà de ser una delimitació lleugera, però es podria consolidar amb més cordons, estaques o un tancat de baix impacte. Pel que fa als vianants que passen per la zona, no descarten una passera més allunyada del perímetre. I respecte a la prohibició de deslligar els animals, argumenta que demanen “un esforç de control als propietaris de gossos perquè no envaeixin la zona dunar”, que està en procés de consolidació al voltant dels aiguamolls de la Pletera.

El fet que la platja estigui a pocs metres de la zona natural protegida complica els requisits. En el seu moment, es van descartar ubicacions més urbanes per evitar més conflictes, en haver-hi una pressió superior de banyistes. Però tot i els esforços per mantenir l’equilibri, encara no se n’acaben de sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia