Societat

Para-sols grocs per la llibertat dels presos

El CDR els va col·locar ahir al matí a la platja de sa Palomera

Amb l’acció es volia divulgar entre els visitants la situació dels líders independentistes

El CDR de Blanes va col·locar ahir al matí una vuitantena de para-sols de color groc a la platja de sa Palomera d’aquesta ciutat turística. L’objectiu de l’acció era reclamar la llibertat dels presos polítics, pensant que el missatge arribés tant a la població del país com als visitants que aquests dies té la Costa Brava. Per això, alguns dels para-sols grocs incorporaven l’escrit “Free democràcia”.

Paral·lelament a la col·locació dels para-sols, unes quantes embarcacions equipades amb banderes estelades van navegar pel davant de la platja blanenca. L’objectiu –va informar ahir l’ACN– era cridar l’atenció dels turistes i els banyistes que hi havia a sa Palomera. Aquest diumenge al matí, Blanes, i especialment sa Palomera, estava concorregut perquè molta gent va aprofitar el bon temps que feia. A la mateixa hora, a la zona uns voluntaris estaven realitzant una neteja de la platja i el fons marí, fet que ha congregat encara més públic.

Precedents

No és el primer cop que una platja és l’escenari escollit per a una acció reivindicativa relacionada amb el procés independentista. L’any passat, l’ANC va col·locar creus de color groc en platges com ara les de Cadaqués i el Port de la Selva, i també a Argelers (Rosselló), per simbolitzar “la mort de les llibertats i dels drets polítics” arran de l’empresonament de líders independentistes. Per la seva banda, el CDR va fer una operació similar en diferents platges de l’Escala.

LA XIFRA

80
para-sols
aproximadament es van clavar a la sorra de la platja blanenca, ahir al matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia