Societat

Riudellots de la Selva consolida la seva aposta com a població d’acollida

Aquest setembre una família nigeriana sol·licitant de protecció internacional s’ha establert al municipi, que acull refugiats des de fa dos anys

A finals del 2016 i amb el conflicte a Síria a primera plana de tots els mitjans de comunicació, l’Ajuntament de Riudellots de la Selva va decidir inscriure un habitatge de la seva propietat a l’inventari de recursos disponibles per a l’acollida de refugiats creat per la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’oferir ajuda a les moltes persones que van sortir del país del Pròxim Orient fugint de la guerra. Amb aquest gest, Riudellots es convertia en la primera població de les comarques gironines a oferir aquest tipus d’ajuda humanitària. Des de llavors, i després de formalitzar un conveni amb la Creu Roja el 2017 per tal que l’ONG gestionés aquest recurs, per l’habitatge hi han passat sis persones de diverses nacionalitats, com ara Gàmbia o la Costa d’Ivori. “Amb la signatura d’aquest conveni l’Ajuntament de Riudellots de la Selva es va comprometre a llogar un pis de propietat municipal a persones refugiades en fase d’integració del programa d’acollida estatal”, explica l’alcaldessa de la població, Montserrat Roura.

Aquest setembre, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva ha signat un altre contracte per cedir l’immoble a una nova família procedent de Nigèria. En concret, es tracta d’una família de tres membres que ha arribat a Catalunya després de sol·licitar protecció internacional. El contracte del lloguer està marcat per uns sis mesos i a un preu inferior al del mercat, ja que habitualment aquestes persones s’acaben establint en altres països europeus o, superat un període d’adaptació, continuen els seus projectes de vida de manera autònoma.

LA XIFRA

6
persones
han passat des del 2017 per l’habitatge que l’Ajuntament va cedir a la Creu Roja.

LA FRASE

Riudellots es va comprometre a llogar un pis a persones refugiades en fase d’integració
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots de la selva

La coordinació de l’acollida la fa la Creu Roja

Des del 2017, la Creu Roja és qui coordina i gestiona el programa estatal d’acollida i integració de sol·licitants de protecció internacional. En aquest temps, per poblacions com Girona, Salt, la Bisbal d’Empordà o Riudellots hi han passat persones procedents de Síria, Veneçuela, Ucraïna, Colòmbia i l’Àfrica subsahariana. Des del 2017 també funciona un programa de mentors i acompanyants de les persones acollides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia