Societat

Torra celebra que el curs escolar s’hagi iniciat amb “total normalitat”

En tres dels 413 centres on s’han fet obres de millora durant l’estiu les classes començaran divendres o dilluns

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat que l’inici del curs escolar s’hagi pogut fer aquest dijous amb “total normalitat” gràcies a l’”esforç i la bona planificació” del Departament d’Educació. Un curs, ha destacat, que comença amb 670 professors més i vuit nous instituts malgrat les restriccions derivades de la pròrroga dels pressupostos. Després de visitar el CEIP Torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat que al conjunt del país només tres centres, una escola i dos instituts, no han pogut iniciar amb normalitat les classes perquè no s’han pogut acabar a temps les obres que s’hi feien i que, com ja s’havia previst, ho faran aquest divendres o dilluns.

En roda de premsa un cop finalitzada la visita al CEIP Torre de la Miranda, Josep Bargalló ha explicat que els tres centres escolars que aquest dijous no han pogut iniciar les classes són l’Institut Escola Trinitat Nova, l’Institut d’FP de Castellar del Vallès i l’Institut de Granollers Marta Mata. En tots tres casos, ha afegit, el retard ja estava previst i la previsió és que obrin portes entre demà divendres i dilluns. En el cas del centre de Trinitat Nova, a més, s’han habilitat espais d’acollida pels alumnes de preescolar i primària afectats.

Sobre les obres, Bargalló ha destacat que durant l’estiu s’han fet actuacions a 413 centres d’arreu del país amb un pressupost de 70 milions d’euros. D’aquestes actuacions, 208 han afectat d’una manera o altres espais d’escolarització i la resta, que són compatibles amb el normal funcionament dels centres, continuaran fins que estiguin enllestides.

El conseller ha reconegut que durant l’estiu “han patit molt” per les obres perquè el calendari d’actuació és molt poc flexible i perquè les inclemències meteorològiques sempre afecten d’una manera o altre. Amb tot, ha celebrat que els terminis s’hagin complert i que el curs hagi arrencat amb normalitat.

A banda dels més de 600 professors que inicien avui el curs, Bargalló també ha posat en valor la seixantena de professionals contractats per donar-los suport. Aquí, ha assenyalat que amb l’actual número de professors “és acceptable” per un normal funcionament del sistema, però que cal contractar més personal de suport i atenció a l’escola inclusiva.

Suport al model d’escola

Més enllà de posar en valor que el curs s’hagi posat en marxa sense incidències destacades, el president de la Generalitat ha refermat el compromís del Govern amb el model d’escola catalana. Un “model d’èxit”, ha afegit, que s’ha de preservar amb el total suport als professionals que el sostenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia