Societat

Deu mil persones a la Fira del Formatge de Lladó

La mostra, que és un referent a Catalunya i una de les plataformes de difusió del sector formatger artesà, ja es prepara per celebrar el 25è aniversari amb l’objectiu de seguir apostat per la qualitat

La 24a edició de la Fira Catalana del Formatge Artesà de Lladó va tornar a ser, ahir, un gran èxit, i ja només pel públic, que va voerjar les 10.000 persones, sinó perquè es van exhaurir ràpidament les 1.200 degustacions. Jan Millastre, un dels membres de la comissió organitzadora, ja amb la vista posada en la celebració de la 25a edició, comentava l’èxit del format: “L’any vinent, ho volem celebrar seguint apostant per la qualitat, reforçant les activitats i sense necessàriament créixer pel que fa als expositors.” Aquesta edició, n’han estat 28, a què s’han de sumar els 17 artesans, més el gran nombre d’activitats vinculades al món del formatge artesà.

Un referent a Catalunya

“El visitant sap que hi pot trobar totes les varietats de formatges i això ens diferencia”, destaca Millastre. A més, el concurs ajuda a reforçar el prestigi de la mostra, juntament amb la rotació d’empreses, el que ofereix cada any novetats i nivell.

La trobada, doncs, s’ha convertit en una plataforma de projecció i difusió del sector formatger artesà dins i fora del nostre país. Aquesta està ubicada al nucli antic de la població, al voltant de l’església de Santa Maria i la seva canònica, que data del 1089. De fet, els organitzadors de la fira des dels seus inicis han treballat intensament, i de valent, per reunir la major quantitat de formatgers artesans de Catalunya, amb la finalitat que hi hagués una gran representació dels formatges que es produeixen al nostre país. Ahir, Lladó en va ser una prova clara.

Però la fira és molt més, perquè vol oferir un autèntic dia de festa. Després de passejar entre les diferents parades i degustar els formatges, hi havia activitats gratuïtes per a totes les edats, com ara titelles, pallassos, circ, màgia, jocs al carrer, dansa, música en viu, maridatges i exposicions. Paral·lelament, la fira ofereix un espai on podien gaudir tant grans com petits.

LA FRASE

Volem seguir treballant i apostant per la qualitat i reforçant les activitats
Jan Millastre
membre de la comissió organitzadora


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona