Societat

Batlle assegura que no es pot parlar d’una “tendència a l’alça” d’homicidis a Barcelona

El govern de Colau posarà sobre la taula un pla de convivència i civisme per abordar de forma “integral” la inseguretat

Barcelona preveu convocar 1.000 places d’agents de la Guàrdia Urbana entre el 2020 i el 2023

El tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha volgut aportar “tranquil·litat” aquest dimecres respecte la situació d’inseguretat a la ciutat. Segons ha afirmat en una compareixença davant la Comissió de Presidència a petició de JxCat i Cs, no es pot parlar d’una “tendència a l’alça” dels homicidis a Barcelona. Si bé ha admès que des de finals d’agost n’hi ha tres més que l’any passat i que “s’han produït en molt poc temps”, ha negat que hi hagi “evidència d’un nou problema”. Durant la compareixença, Batlle ha defensat un model “integral” per abordar la inseguretat.

En aquest sentit, ha explicat que en els pròxims mesos el govern municipal posarà sobre la taula un pla de seguretat local i el pla director de la Guàrdia Urbana però també un de nova creació: un pla de convivència i civisme.

El tinent d’alcaldia també ha aprofitat la compareixença per recordar les diferents actuacions que s’han fet durant l’estiu, com ara el dispositiu contra la venda ambulant. Segons dades facilitades per l’Ajuntament, s’han decomissat 479.553 articles entre juny, juliol i agost i s’han reduït el nombre de manters a Ciutat Vella de 741 (juny) a 140 (agost).

Així mateix, també ha assegurat que les detencions i investigacions de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per robatoris amb força o violència ha augmentat més del 50% respecte l’any passat.

Sobre els narcopisos, ha apuntat que la situació està “força sota control” al centre de la ciutat.

Més agents de Guàrdia Urbana

Barcelona preveu convocar 1.000 places d’agents de la Guàrdia Urbana entre el 2020 i el 2023, segons ha anunciat aquest dimecres el tinent d’alcaldia Albert Batlle. Segons ha explicat a la Comissió de Presidència i Seguretat arran d’una proposició de JxCat, la previsió és que en els pròxims quatre anys es convoquin 250 places anuals. “Es produirà un creixement com mai al cos de la Urbana en els anys de democràcia municipal”, ha indicat. Així, el total d’agents de la Guàrdia Urbana seria de 3.112 el 2020 i arribaria als 3.535 el 2023, segons dades de l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment, ha afegit Batlle, l’edat mitjana dels agents és de 43 anys i sis mesos, una edat que es preveu anar rejovenint amb la incorporació de nous efectius. La destinació dels agents, tant pel que fa a unitats policials com territorial, es decidirà en funció de les estratègies operatives en matèria de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona