Societat

Demanen la compareixença de Buch per les càrregues dels Mossos en un desnonament

Irídia afirma que hi ha hagut set ferits, xifra que, segons els Mossos, el SEM rebaixa a una atenció per crisi d’ansietat

Catalunya En Comú Podem (CatECP) ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Miquel Buch, per les càrregues que els Mossos d’Esquadra han fet aquest dijous en el marc d’un intent de desnonament al districte barceloní de Sants. Els comuns consideren que el Govern “hauria de garantir el dret a l’habitatge” i no “enviar els Mossos contra els veïns que defensen els seus drets”.

També la CUP ha tornat a demanar explicacions al departament d’Interior i a Miquel Buch. “No és una situació aïllada, dia rere dia, violència policial descontrolada e injustificada contra els veïns que defensen els seus drets”, ha escrit la diputada al Parlament, Maria Sirvent, que ha recriminat a Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que vetessin dimecres passat la compareixença davant el Parlament del conseller d’Interior.

Per la seva banda, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el regidor republicà a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas han demanat “explicacions” al Govern i a la conselleria d’Interior per la càrrega que els Mossos d’Esquadra han realitzat aquest matí al barri de Sants de Barcelona.

Les càrregues s’han produït al matí un cop acabada l’actuació judicial del desnonament, que finalment no s’ha dut a terme perquè hi ha hagut un acord amb la propietat del domicili. Segons el Centre per a la Defensa dels Drets Humans Irídia hi ha hagut almenys set ferits, xifra que, segons expliquen els Mossos, el SEM rebaixa a l’atenció d’una persona per una crisi d’ansietat.

Irídia afirma que la càrrega ha començat “sense justificació” i “sense gradació de l’ús de la força”. A més, l’entitat denuncia que alguns agents policials no duien visible el número d’identificació. “Hi ha indicis clars que l’actuació no és ajustada a dret. Exigim investigació”, ha escrit a Twitter l’organització, que s’ha posat a disposició de “les persones agredides”.

En canvi, els Mossos han explicat que l’actuació ha estat per requeriment del jutge, i expliquen que quan ja marxaven del lloc els concentrats contra el desnonament han envoltat “amb risc” un furgó policial a dins del qual hi havia agents preparats per atendre el que indiqués la comitiva judicial.

Davant d’aquesta situació, els Mossos asseguren que primer han parlat amb els concentrats per garantir la sortida del furgó, però afirmen que hi ha hagut agressions dels manifestants i que per això han actuat carregant contra ells per dispersar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES