Societat

El correbou de Vidreres ho tenia “tot en regla”

Els promotors es defensen de les crítiques

Lamenten que “l’accident” ferís assistents i que l’animal fos sacrificat

L’associació Correbous Vidreres, organitzadora de l’espectacle de la festa major, defensa la feina feta, malgrat els incidents del dia 1 a la plaça, que van provocar disset ferits, un dels quals de caràcter greu. En un comunicat difós ahir, els organitzadors assenyalen que ho tenien “tot en regla” i atribueixen a “un accident” el fet que un bou saltés de la plaça a les graderies dels espectadors.

L’entitat que organitza l’espectacle explica que havien complert tots els tràmits perquè el correbou discorregués sense incidents. “Afirmem rotundament que tot estava en regla i que tant l’estat de les instal·lacions com el de l’animal eren els correctes abans i durant l’espectacle.”

El jònec va saltar a les graderies i posteriorment va abandonar la plaça. Va ser sacrificat al cap d’una hora i mitja. “Valorant el risc que suposava deixar l’animal viu tota la nit en llibertat, les forces de seguretat municipals van decidir sacrificar-lo per la seguretat de la població, ja que aquest es dirigia de nou cap a la vila.”

En el comunicat, l’entitat destaca que han rebut crítiques no fonamentades i lamenten les pintades contràries que han aparegut. “És miserable aprofitar d’una desgràcia aliena per treure’n profit.”

L’oposició

ERC (3 regidors) i el PSC (2) havien demanat la consulta veïnal sobre el futur del correbou, però “després d’aquests incidents tan greus, el que s’hauria de fer és suprimir-lo”, afirma el portaveu socialista, Francesc Jesús Becerra. El regidor s’ha oposat des de fa anys a aquest espectacle.

Per Becerra, els fets del diumenge 1 demostren que, “tot i que es podria dir que va ser un accident, ni el benestar animal ni la seguretat de les persones estaven garantits”. En el ple de maig, els dos edils socialistes es van oposar al correbou –els dos d’ERC d’aleshores es van abstenir.

El regidor d’ERC Romà Budallé explica que el correbou s’hauria de suprimir i es queixa que l’equip de govern no els hagi donat detalls de la decisió de fer una consulta al poble. Becerra (PSC) afegeix que l’Ajuntament ha menystingut el seu grup i l’Agrupació de Vidreres per la Defensa Animal (AVDA), perquè no els ha convidat al debat recent.

LA XIFRA

33
anys
de tradició té el correbou de Vidreres. Amb Jordi Camps de batlle, l’Ajuntament va donar-li un impuls.

“Les acusacions falses al batlle i al seu partit”

El comunicat de Correbous Vidreres arriba l’endemà que l’Ajuntament anunciés que el futur de l’espectacle es decidirà en una consulta popular abans de la primavera. Els promotors del correbou no fan cap referència al fet que els vilatans –s’ha de decidir a partir de quina edat podran votar– seran cridats a les urnes i defensen l’acció de l’equip de govern, de JxCat. Segons expliquen, “per desgràcia, el fet ocorregut ha ocasionat que tothom es veiés capaç de sortir de sota les pedres per tal d’acusar falsament i incoherentment els membres de l’entitat, l’alcalde [Jordi Camps], el seu partit polític per tal de guanyar-se els galons, tenint amnèsia de les seves visites els dos dies a l’esdeveniment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES