Societat

Els terminals que coronaran les torres dels Evangelistes de la Sagrada Família s’acabaran el 2021

Confien que es pugui arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona i els veïns per a les obres de l’escalinata que afecten el carrer Mallorca

La Sagrada Família ha donat a conèixer aquest dimecres les escultures que coronaran cadascun dels terminals dels evangelistes, obra de l’escultor Xavier Medina Campeny.

El 2021 està previst que les quatre torres dels Evangelistes, Mateu, Marc, Lluc i Joan, estiguin finalitzades. “Les torres dels Evangelistes estaran culminades per les quatre figures amb què la iconografia cristiana els ha representat tradicionalment”, ha destacat Jordi Faulí, arquitecte director de la Basílica. Un àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lluc i una àliga en el de Joan. Esteve Camps, president delegat de la Sagrada Família, ha explicat, per altra banda, que negociaran amb l’Ajuntament de Barcelona i els veïns les obres de l’escalinata que afecten el carrer Mallorca i confia que s’arribarà a un acord. “Si durant 130 anys no hi ha hagut acord, i en dos anys i mig hem aconseguit un acord, per què no se’n pot assolir un amb el carrer Mallorca?”, ha preguntat.

Com s’ha detallat a la roda de premsa, les torres dels evangelistes arriben al novè nivell dels tretze que tindran, excepte la torre de l’Evangelista Lluc, que ha estat la primera a arribar al desè nivell. La torre de la Mare de Déu es troba al quinzè nivell dels dinou que tindrà i la torre de Jesucrist arriba al tercer nivell. Totes elles superen ja els 100 metres d’alçada.

Jordi Faulí, arquitecte director, ha explicat que a finals del primer trimestre de l’any 2020, les torres dels Evangelistes i de la Mare Déu hauran arribat al peu del terminal i d’aquí a un any la Torre de Jesucrist estarà al voltant dels 130 metres. Faulí apunta que els terminals dels Evangelistes i de la Mare de Déu amb l’estrella estiguin acabats a mitjans del 2021 i que la Torre de Jesucrist amb la creu al capdamunt estigui acabada el 2022. De fet, aquesta torre serà la més alta amb 172,5 metres d’alçada.

Les negociacions amb els veïns començaran aquest mateix mes de setembre. “Amb l’Ajuntament es va negociar i es va arribar a parlar amb l’equip tècnic si es podia reduir la mida per no afectar a tantes cases”, ha explicat. “Les negociacions es faran a tot nivell: arquitectònic, municipal, veïnal i de col·legis professionals”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA