Societat

El campament de firaires es manté al parc de la Devesa

L’Ajuntament de Girona estableix el mateix criteri de restriccions per a la instal·lació de caravanes i vehicles pesants que ja va fer servir durant les Fires de Sant Narcís de l’any passat

Amb les Fires de Sant Narcís de Girona, arriba també l’eterna polèmica política i veïnal sobre la situació del campament dels firaires al parc de la Devesa. L’Ajuntament de Girona ha confirmat a aquest diari que hi continuarà havent caravanes i vehicles pesants dels firaires al parc durant aquestes festes, que se celebraran entre el 25 d’octubre i el 3 de novembre. El govern municipal assegura que establirà el mateix criteri que va fer servir l’any passat per restringir el gran volum de vehicles que s’hi instal·laven. Però, en tot cas, per ara, no prohibirà que ocupin gran part del parc durant els deu dies que duren les festes de Sant Narcís. “La idea és seguir el criteri de l’any passat i així marcar l’objectiu d’anar reduint la màxima afluència d’habitatges establerts a la Devesa”, assegura el regidor de Cultura i responsable de les Fires de Sant Narcís, Carles Ribas. “Cal planificar, a mesura que vagi passant el temps, i anar trobant criteris per aconseguir-ne una reducció tan important com sigui possible”, explica. Ribas reconeix que es preveu que aquest any no hi haurà menys caravanes ni vehicles pesants al parc, tot i que s’estan estudiant altres alternatives perquè la situació canviï en els propers anys. El criteri que es va fer servir l’any passat és que els firaires que viuen a menys de 25 quilòmetres de Girona no podran acampar al parc de la Devesa. Segons dades de l’Ajuntament de Girona, les restriccions que s’han anat establint en els darrers anys han permès que la Devesa passés dels 442 vehicles de firaires que hi havia fa tres anys a només 148 en l’edició del 2018. Això suposa una reducció del 66% en nombre de caravanes, remolcs i camions a la zona de fires.

L’opció de Domeny

El regidor Carles Ribas recorda que, com en l’edició anterior, l’Ajuntament de Girona adequarà l’esplanada de Domeny perquè els firaires puguin instal·lar les seves autocaravanes. En aquest sentit, es continua en espera de les obres de condicionament que s’han de fer en aquesta parcel·la perquè no faci falta l’ús de generadors elèctrics ni elements auxiliars. Tampoc es té previst fer promoció entre els firaires perquè optin per anar a Domeny, tot i que l’any passat no va acabar de tenir l’èxit esperat. “No es tracta de fer-ne publicitat, sinó que simplement el que es pretén és donar una alternativa als firaires que permeti reduir l’impacte a la Devesa”, sosté Ribas, que remarca que “l’objectiu no és crear un espai que faci l’efecte crida”. En tot cas, el regidor de Cultura i responsable de Fires de Sant Narcís avança que la decisió final sobre el futur del campament de firaires al parc està condicionada al futur pla de la Devesa, que a hores d’ara s’està estudiant. Domeny, segons estimacions, pot donar cabuda a 80 caravanes. Durant un mes, aproximadament, l’espai de Domeny serà “exclusiu” per als firaires.

LA XIFRA

148
vehicles
dels firaires es van establir l’any passat al parc de la Devesa, quan fa tres anys ho van fer 442

LES FRASES

Cal planificar i anar trobant criteris per aconseguir reduir el campament tant com sigui possible
Carles Ribas
regidor de cultura i responsable de fires de girona
El que es vol amb el terreny del sector de Domeny és donar una alternativa als firaires que permeti reduir l’impacte a la Devesa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona