Societat

Redueixen el control policial a les seus judicials

El TSJC només manté tot el dia els Mossos al Palau de Justícia i a Barcelona

El president del Tribunal Superior de Justícia (TSJC), Jesús María Barrientos, ha ordenat de retirar els efectius policials dels Mossos d’Esquadra de les seus judicials del Vendrell, Gandesa, Balaguer, Cervera, Solsona i Berga durant l’horari de feina a partir del 23 de setembre i limita la vigilància permanent a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i al Palau de Justícia, on hi continuarà havent patrulles les 24 hores.

El febrer passat, el TSJC havia ordenat el desplegament d’un dispositiu de reforç policial, anomenat Toga, als 49 partits judicials, arran de les protestes d’alguns activistes dels CDR en què s’havien abocat fems i brossa a les portes de vint jutjats.

Ara, però, un informe del comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, afirma que els riscos “s’haurien vist diluïts des de llavors”. De fet, el maig passat, el tribunal ja va ordenar una rebaixa de la vigilància a la majoria de jutjats durant les hores d’obertura.

Els responsables d’Interior i del sindicats policials fa temps que lamentaven els esforços que comportava aquest desplegament, en un moment marcat per la falta d’agents. De la mateixa manera, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) també va impulsar una moció perquè el TSJC desactivés l’ordre, que havia hipotecat mig miler d’agents sense poder fer seguretat ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia