Societat

Societat

Una càrrega amb efecte bumerang

Aprofiten els atacs a les ‘Sobrecàrregues’ per reivindicar la llibertat d’expressió, a Olot

Fan treure la pancarta dels presos de l’ajuntament

A vegades és possible i intel·ligent utilitzar la ràbia d’un atac en contra de qui el protagonitza. I això és el que ha fet l’assemblea d’artistes de la Garrotxa amb els diferents atacs –no bretolades, perquè hi ha càrrega ideològica al darrere– de què han estat objecte algunes de les recreacions reivindicatives del quadre La càrrega de Ramon Casas, que l’entitat promou des de fa més d’un any en el marc del projecte Sobrecàrregues. Amb aquest projecte, que convida un artista cada mes a fer la seva reinterpretació del quadre, l’assemblea vol denunciar la repressió de l’Estat contra el sobiranisme i reivindicar la llibertat dels presos i dels exiliats del procés. L’assemblea d’artistes de la Garrotxa aposta per l’art com a polèmica per crear debat, per remoure consciències i per defensar les llibertats. Per tant, els qui han perpetrat els atacs a les Sobrecàrregues, no han fet res més que jugar a favor d’aquesta estratègia, ja que l’assemblea els ha mantingut amb els desperfectes apedaçats i amb cartells reivindicatius de la llibertat d’expressió.

La més atacada i polèmica ha estat la recreació de Quim Domene, que amb el títol 155 presenta La manada posava al peus dels cavalls muntats per Felip VI, i els líders de Cs, el PSOE, el PP i Vox, l’escultura Catalunya de Josep Clarà. També s’ha atacat les obres de Jaume Bach i Dolors Russinyol, la que es va cedir al centre de restauració de béns mobles de la Generalitat a Valldoreix i, la més recent, la dinovena, de Xevi Prat, on sobreposa el lema “Ni oblit, ni perdó” a l’original.

Ara, el suport de grans dimensions que hi ha la façana de l’ajuntament s’ha tapat de negre i du gravat: “Retirat per imperatiu legal.” Com ja va passar en les últimes eleccions, la junta electoral ha obligat a retirar aquesta intervenció artística. Ahir, l’Ajuntament també va retirar les pancartes que reclamen la llibertat dels presos, que es van penjar a l’habitatge particular del costat de Can Joanetes, la seu de l’Ajuntament. La Sobrecàrrega de Prat s’ha traslladat a l’estructura d’entrada al pàrquing del Firalet, davant per davant de Can Joanetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA