Educació

En directe

Bargalló admet que no va “encertar el to o les paraules” en els seus comentaris sobre els funcionaris

El conseller d’Educació subratlla al Parlament el “compromís” dels treballadors públics

El republicà lamenta que la conversa amb sindicalistes es fes pública de forma descontextualitzada

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, s’ha referit aquest dimarts a la polèmica generada pels comentaris fets sobre els funcionaris en una conversa amb sindicalistes a les portes d’un acte a Tortosa la setmana passada.

“Segurament no vaig encertar el to o les paraules”, ha admès en una compareixença ordinària davant la Comissió d’Educació del Parlament.

Bargalló ha aprofitat l’ocasió per recordar que “són frases extretes del context” però també ha reconegut per primer cop que això no l’excusa. “Eren el to i les paraules d’una conversa de carrer però que un conseller no pot fer ni tenir en una conversa”, ha dit.

El titular d’Educació va afirmar que si es quedaven sense funcionaris, “per a mi millor”. “Hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”, va reblar.

El titular d’Educació s’ha refermat avui en el “reconeixement” dels professionals i ha destacat el “compromís” dels treballadors públics, tant el personal docent com el d’administració, siguin funcionaris o interins.

Bargalló ha lamentat, però, que la gravació de la conversa, una reflexió “molt llarga” amb els sindicalistes, fos parcial i només en transcendís una part a través de les xarxes. Tot i insistir aquest dimarts que “segurament no era el to”, ha assegurat que va traslladar als sindicalistes amb qui va parlar la necessitat que hi hagi funcionaris però posant èmfasi en el mestre i que allò important “no era ser funcionari, era ser mestre”.

Podeu seguir la sessió de la Comissió d’Educació per antena a la El Punt Avui Televisió i en línia a través de les pàgines web d’El Punt Avui i El Punt Avui TV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia