Salut

Comencen a aixecar l’edifici de la nova Clínica Girona

Els operaris ja estan construint la primera de les plantes soterrànies

Les obres van a bon ritme i segueixen el calendari

És previst que també finalitzi el formigonatge de l’últim calaix

Ja s’alça la primera de les plantes soterrànies de la nova Clínica Girona, que s’està construint al carrer Barcelona de la capital gironina. Un cop finalitzades les obres de fonamentació, els operaris ja estan aixecant el sostre de la planta menys tres d’aquest gran edifici sanitari, que acabarà sent un referent gironí i català. Així doncs, ja s’han posat en marxa les tasques per aixecar l’edifici de 36.000 metres quadrats, amb tres plantes subterrànies i set per sobre del nivell del sòl a la banda de la carretera i cinc pel costat de la via del tren. El gran forat que és ara l’edifici és un calaix de grans dimensions que ocupa la segona i tercera planta baixa i que, després dels treballs que s’hi han fet, és impermeable a l’aigua de la capa freàtica. Ara, desenes de plaques metàl·liques s’alcen des de la base de la construcció a través de centenars de pilars que aguantaran provisionalment les tones de formigó que en breu llençaran al damunt. Aquesta plataforma serà el sostre de la planta -3 i el terra de la -2.

Per ara, mànegues de grans dimensions i bombes perimetrals continuen succionant l’aigua subterrània i l’expulsen al riu Güell. Abans, però, passa per un rigorós control analític i dos decantadors de sòlids. Per una banda, se separa l’aigua que prové del subsol i per l’altra, l’aigua residual de l’obra i de la mateixa pluja. Tot i que, en principi, el calaix hauria de ser totalment impermeable, per seguretat, les bombes d’aigua continuaran funcionant fins que no s’aixequi la quarta planta. Tot plegat, ho fan amb l’ajuda de tres grues. Les dues laterals ja es van aixecar pràcticament des que van començar els treballs. En canvi, la tercera, que està situada en una part central de l’edifici, fa poc més de vint dies que la van instal·lar.

Encavalcant tasques

Carles Espígol, conseller delegat i gerent de Clínica Girona, assegura que les obres van a bon ritme i segons el calendari previst. Això és possible també perquè l’edifici és tan gran que es poden encavalcar treballs de construcció per anar avançant feina. En aquest sentit, Espígol posa com a exemple que no ha calgut esperar a acabar tot el terra de la planta subterrània per avançar en l’alçada de l’edifici. De fet, aquesta setmana s’havia previst acabar de formigonar la cara nord del calaix, que encara quedava per finalitzar. “Estem treballant perquè puguem obrir rl primer semestre del 2021, i per ara tot va segons el previst”, sosté el gerent.

LES XIFRES

10
plantes
tindrà l’edifici. Tres de subterrànies i set de superiors. També cinc plantes pel costat de la via del tren.

LA FRASE

36.000
metres quadrats
ocupa tot el projecte que permetrà triplicar l’espai actual de la Clínica Girona
Estem treballant perquè puguem obrir el primer semestre del 2021, i per ara tot va pel bon camí
Carles Espígol
gerent de Clínica Girona

Quedarà enllestida tota la urbanització del sector

Espígol preveu que d’aquí a dos estius, el 2021, entri en funcionament la nova clínica. A més, les obres permetran que quedi enllestida tota la urbanització del sector. El cost global del projecte –construcció de l’edifici i urbanització de l’entorn– ascendirà a entre 60 i 62 milions d’euros. Són unes obres que permetran triplicar l’espai actual de la clínica i dignificar l’entrada sud a la ciutat. La nova clínica disposarà de serveis d’urgències, diàlisi i diagnosi per la imatge exemplar, amb 16 sales d’imatge, consultes externes de totes les especialitats, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, quiròfans, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització, farmàcia, cuina, neteja, esterilització i magatzems.

El gerent de Clínica Girona, Carles Espígol, insisteix que l’operació de venda de l’actual edifici està supeditada al calendari d’obres de les noves instal·lacions. Tot i que tenen compradors interessats, estan esperant que les obres al nou edifici estiguin més avançades per decantar-se per una o altra oferta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES