Societat

Els alumnes prenen la UdG i impedeixen fer classes

Van impedir els accessos a les facultats, si bé l’Escola Politècnica Superior va poder mantenir una certa normalitat

El rector fa una crida a la calma i a mantenir el dret dels alumnes a l’educació

La convocatòria del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que crida a la mobilització per bloquejar l’accés als centres docents, va aconseguir ahir que no es fessin classes a la majoria de facultats i escoles de la Universitat de Girona. La convocatòria, però, va tenir menys incidència a l’Escola Politècnica Superior, al campus de Montilivi, que va poder mantenir una jornada de certa normalitat pel que fa a les classes, si bé es van bloquejar entrades amb contenidors.

La jornada d’ahir va transcórrer sense incidents, tret d’alguna situació tensa a la Facultat d’Econòmiques que no va anar a més. Grups d’estudiants, apostats a les entrades dels edificis, van facilitar l’accés al personal docent i investigador i al d’administració i serveis.

L’acció d’ahir va forçar el rector de la UdG, Quim Salvi, a convocar una roda de premsa on va llegir un comunicat en què va demanar “serenor i calma”. Salvi també va reclamar als estudiants que no “vulneressin el dret a l’educació i formació”, i que deixessin passar els alumnes que volien assistir a classe. El rector també va demanar que durant la jornada “no es malmetin els accessos ni el mobiliari ni les instal·lacions de la Universitat”. El treball dels estudiants, instal·lats als accessos dels diversos edificis, es va centrar a impedir l’accés mentre explicaven els motius de l’acció.

Seguiment massiu

Les afectacions més importants van tenir lloc a les facultats d’Educació, Ciències, Lletres, Turisme, Medicina i Infermeria, on tots els accessos van ser bloquejats i no es van poder fer classes. En canvi, a les de Dret, Ciències Econòmiques i Empresarials també es van tancar però s’hi va arribar a fer alguna classe residual. Finalment, a l’Escola Politècnica Superior es van poder obrir els accessos i l’activitat acadèmica es va poder fer amb una certa normalitat.

Crida a la calma

El rector de la UdG, Quim Salvi, així com el consell de direcció i el consell de degans i directors de centres docents, va fer ahir una crida a tota la comunitat universitària a “mantenir la serenor i la calma i a evitar qualsevol situació d’enfrontament que posés en risc la seguretat de les persones.”

Quim Salvi va destacar que els estudiants tenen dret a l’educació i a ser avaluats i per això va demanar el lliure accés als edificis. “No és admissible que es vulneri el dret a l’educació i al treball. Així mateix, demanem que no es malmetin els accessos, ni el mobiliari ni les instal·lacions de la Universitat”, va dir. Per això es va demanar al professorat que faciliti, en la mesura que sigui possible, el seguiment del curs i l’aprenentatge de totes les activitats que no puguin ser reprogramades i que aquesta situació excepcional no provoqui cap perjudici als estudiants. Salvi va demanar al professorat que “reprogrami” les activitats acadèmiques “en la mesura que sigui possible” per tal que tots els estudiants segueixin amb normalitat els estudis. El rector va reiterar la crida a la calma a tots els professors i treballadors per tal que aquests intentin calmar la tensió que es pugui originar entre els joves.

LA FRASE

Des d’aquest rectorat, entenem que no és admissible que es vulneri el dret a l’educació i al treball
Quim Salvi
rector de la universitat de girona (udg)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS