Societat

Càritas demana que li cedeixin pisos buits

L’entitat va fer aquesta crida amb motiu del Dia de les Persones Sense Llar

Càritas Diocesana de Girona fa una crida a les persones i entitats que disposin d’habitatges sense ús per tal que els hi cedeixin amb l’objectiu de reforçar els projectes dedicats a atendre persones en risc d’exclusió social. Càritas ha fet aquesta crida durant la commemoració reivindicativa del Dia de les Persones Sense Llar avui a Figueres, recordant que, segons l’últim informe Foessa, la falta d’un habitatge digne ja és la primera causa d’exclusió social.

A la capital de l’Alt Empordà, l’entitat té en funcionament el Projecte Sense Llar, a través del qual aquest any s’ha donat resposta a 23 casos nous (18 homes i 5 dones) que s’afegeixen als 28 (25 homes i 3 dones) dels anys 2017 i 2018 als quals es fa un seguiment. La intervenció dels tècnics de Càritas es fa als carrers.

El programa que ha crescut de manera més important aquest any ha estat el projecte Som refugi, encaminat a oferir solucions d’habitatge i acompanyament integral –acollida, formació, orientació laboral, assessorament legal– a joves immigrants que han estat tutelats per l’administració i que no tenen referents familiars. El projecte s’ha reforçat amb l’obertura, a Caldes de Malavella, de la casa d’acollida Cal Manco, un servei amb 20 places, que fins avui ha pogut acollir de manera integral 35 joves. I dins d’aquest projecte hi ha un altre habitatge a Girona, amb 4 places més, que ha permès que 5 joves hagin millorat la seva autonomia personal amb l’objectiu d’inserir-se socialment i laboralment. En tots els casos, l’habitatge és el punt de partida per desenvolupar una tasca integral contra l’exclusió, ressalta Càritas.

La campanya d’aquest any de Càritas amb relació als sensellar s’ha centrat en les dones que pateixen aquest problema, perquè, segons destaca l’entitat, elles tenen una visibilitat menor al carrer i són més susceptibles de ser objecte d’agressions i viure situacions de violència. Així, la imatge dels materials de la campanya posa el focus en la mirada d’una dona sense llar, acompanyada del lema Posa-hi cara.

Avui a Figueres s'ha recollit roba i material d’hivern per a les persones que viuen al carrer i s'ha llegit un manifest per reivindicar el dret a un habitatge digne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia