Societat

Part dels actes de la Copa de les Fires de Girona, en horari diürn al parc del Migdia

L’Ajuntament es decanta per traslladar-hi la Copeta i fer-hi dos dels concerts de barraques com a pícnic a l’hora de dinar

La festa de tres dies amb la resta de concerts, “com més aviat millor”

L’Ajuntament de Girona està acabant de quadrar com queda la programació de Fires després de la decisió de suprimir les barraques i els concerts a la Copa presa abans-d’ahir per seguretat. Fonts municipals van explicar ahir que els concerts infantils de la Copeta segurament no es faran a l’envelat, com s’havia anunciat dimarts, sinó que es muntarà un escenari al parc del Migdia. “En una reunió aquest matí [ahir per al lector] s’han valorat diverses possibilitats i sembla que es decanta cap aquí. Es veu més adequat per al públic familiar de la Copeta”, van exposar. A més, s’aprofitaria l’escenari per fer-hi en horari diürn algun dels concerts per a joves anul·lats a la nit. En concret, seria un pícnic a l’hora de dinar a l’estil del Black Music Picnic que es fa dins del Black Musical Festival. Precisament, la Black Music Big Band, que havia d’actuar a la Copa dilluns a la nit (vigília de Sant Narcís), seria un dels concerts que s’hi farien. Un altre amb què s’està treballant és President Xai, que havia de ser un dels grups que obrís la Copa demà a la nit.

A més, s’està treballant amb la resta de formacions contractades per fer concerts a la Copa per tancar “la festa de tres dies per a joves” que va anunciar l’alcaldessa. La idea és celebrar-la “com més aviat millor”. Des del consistori, però, reconeixen que no hi podran ser tots els grups. Per exemple, Zoo, un dels plats forts, tenia previst que el seu concert a Girona dissabte que ve fos el seu final de gira i després emprenen un període sabàtic i, per tant, difícilment podran ser-hi. Pel que fa a la resta, fonts municipals destaquen que estan trobant “molt bona predisposició de tothom per canviar les dates perquè ho entenen perfectament”.

Paradetes i Eumes

D’altra banda, ahir ja es van desmuntar les barraques que hi havia a la Copa i es van començar a muntar a la zona les parades de les fires d’artesania i alimentació, tot confirmant que finalment s’ha optat per traslladar-les de l’entorn dels jutjats i de la plaça Independència a la Copa. Dimarts, l’alcaldessa va dir que s’estava estudiant però que encara no estava decidit.

La suspensió dels concerts de la Copa també té un inevitable efecte col·lateral sobre l’Eumes Showcase: les jornades organitzades per aquesta escola a l’Auditori, per complementar, el dijous 31 a la tarda, la gran festa de música electrònica que s’havia de fer a la nit a la Copa, amb els discjòqueis i productors internacionals Ken Ishii i John Acquaviva, el gironí Dosem, BK Band i Kumbara. El Showcase incloïa dues entrevistes en directe amb John Acquaviva i Ken Ishii, a més de tres tallers de producció musical. Hi ha una reunió pendent, però el Showcase no té gaire sentit sense Acquaviva i Ken Ishii. Un possible canvi de data està molt condicionat a l’atapeïda agenda d’aquests artistes.

Crítiques de la Copa

La comissió per les activitats a l’espai de la Copa de Girona va criticar ahir a Twitter la decisió de fer alguns dels actes al parc del Migdia: “Si es confirma que l’Ajuntament de Girona traslladarà els concerts de barraques al parc del Migdia, i que hi posarà barres i food trucks privades, constatarem el menyspreu que té l’Ajuntament per la Comissió de la Copa i les entitats que hi participen”. Des del consistori, però, es va contestar que justament la idea és implicar aquestes entitats en els concerts del parc del Migdia i no pas contractar barres i food trucks privats.

En l’àmbit polític, el líder de Guanyem, Lluc Salellas, va criticar també a Twitter el muntatge de les paradetes a la Copa: “No fa ni 24 hores que l’equip de Madrenas va decidir suspendre la Copa i les barraques i resulta que l’espai ja s’omple de desenes de paradetes dels mercats de Fires que també congreguen molts visitants? Molt ràpid tot plegat, no?” A més, va assenyalar que “un dels arguments que es va esgrimir és que qualsevol instal·lació a la Copa aquests dies era un risc per a la seguretat” i es va preguntar: “Ara ja no és així?” D’altra banda, Ciutadans va entrar una instància a l’Ajuntament per saber el cost econòmic de la supressió de les barraques.

Vint anys de Fires Populars: la gran festa alternativa

Les Fires Populars celebren aquest any el vintè aniversari amb un extens programa d’actes gratuïts. Començaran demà divendres amb el pregó (21 h), davant de l’Ateneu 24 de Juny, al carrer Ferreries Velles, on tot seguit hi haurà un triple concert punk amb Rekovers, Diazepunk i Poison Heart. El dissabte 26 la música continuarà al mateix escenari amb els grups gironins de rock The Holy Sinners i Silverflame. Per al dilluns 28 està previst el Bicicrucis i per al dimarts 29, una xocolatada amb contacontes. El divendres 1 de novembre tindrà lloc a la plaça de Sant Pere el 8è Sant Pere Rock del Casal El Forn, amb TCN, Gatibu i la reunió de Tipuaixí. El dissabte 2, a la plaça dels Jurats, hi haurà sons jamaicans amb el Sound Narcís de Rise Up Reggae, i a l’Ateneu 24 de Juny s’han programat els Jocs per la Llibertat i l’actuació de Mireia Vilalta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia