Societat

L’advocacia catalana demana suport a la judicatura per revertir la caiguda de sentències en català

Un 7,7% de les sentències del 2018 es van redactar en llengua catalana

L’advocacia catalana ha demanat suport a la judicatura per revertir la caiguda de sentències en català. El Consell de l’Advocacia Catalana celebra aquest divendres una jornada a Barcelona sota el títol ’Drets lingüístics als jutjats: incompliment o desconeixement?’, on debat i analitza l’escàs ús del català en l’àmbit judicial. Segons dades del Departament de Justícia, el percentatge de sentències en català ha anat disminuint en els últims deu anys. L’any 2007 el percentatge era del 16,7%, mentre que el 2018 es va situar en el 7,7%. El president de la comissió de llengua del Consell, Joan Riera, ha considerat “fonamental” aconseguir una major implicació de la judicatura, tot recordant que l’advocacia i el Govern ja posen de la seva part.

Precisament, l’objectiu de la jornada d’aquest divendres és conscienciar jutges i magistrats perquè la seva implicació és “estratègica” per aconseguir revertir aquesta tendència, ha afegit Riera.

La jornada, que se celebra al Palau Reial de Barcelona, ha estat inaugurada per la consellera de Justícia, Ester Capella; el president de la comissió de llengua del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Joan Riera, i la directora general de Política Lingüística, Esther Franquesa.

Per demarcacions, el territori amb un ús més alt segueix sent Girona, que el 2018 va dictar un 14,4% de sentències en català. Després ve Lleida, amb un 11%, seguit del territori que engloba Barcelona, Ciutat de la Justícia i l’Hospitalet, amb un 7,4% de sentències redactades en català. Les dades d’ús del català als jutjats de Barcelona Comarques són d’un 6,8%, i a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre és on hi ha un ús més baix, amb un 4 i 1,9%, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia