Societat

L’Audiència jutja l’exalcalde de Navàs

El fiscal demana tres anys de presó per a Casals (CUP) per un delicte urbanístic

L’Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir l’exalcalde i actual segon tinent d’alcalde de Navàs, Jaume Casals (CUP), per a qui la fiscalia demana tres anys i mig de presó i tretze d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte sobre l’ordenament del territori i per prevaricació.

Els fets es remunten al 2013, quan agents rurals del Bages van alertar el llavors batlle que en un solar del paratge dels Elements s’havia construït una nova edificació d’uns 120 metres de superfície, impròpia en un solar d’activitat agrícola o forestal, a més d’haver-hi una masia, on la parella titular, i també acusats, feien una explotació d’activitat de turisme rural sense llicència. Segons la versió de la fiscalia, Casals “va tolerar intencionadament les obres il·legals” i “va silenciar la infracció urbanística” per assolir la seva prescripció, obrint només expedients informatius. Casals va ser requerit fins a tres cops, entre el 2016 i el 2017, pel responsable del Departament de Territori de la Generalitat i en va fer cas omís, fins que quan la fiscalia va obrir la investigació, va fer enderrocar la construcció. Avui Casals i la parella acusada donaran la seva versió al tribunal de la secció sisena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia