Societat

Audrey Doré, d’El Celler de Can Roca, Millor Sommelier de Catalunya 2019

La guanyadora i els finalistes representaran Catalunya al concurs d’àmbit estatal que se celebra la primavera del 2020

La cap de l’equip de sommeliers del Celler de Can Roca, Audrey Doré (Bretanya, 1980), va guanyar dilluns la final del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya, organitzada per l’Associació Catalana de Sommeliers enguany dins del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

És la segona vegada que Doré guanya aquesta distinció, després d’haver estat la primera dona en fer-ho l’any 2017. Aquest cop, la final la va enfrontar amb els també sommeliers Anna Casabona, responsable del Celler de Capçanes, i Ton Colet, d’El Cigró d’Or, a Vilafranca del Penedès. Doré i els altres dos finalistes participaran al concurs estatal de sommeliers en representació de Catalunya, que se celebra del 30 de març al 2 d’abril del 2020 al Salón del Gourmet de Madrid.

En la final celebrada dilluns, els concursants es van enfrontar a diferents proves teòriques i pràctiques. Com sempre, el concurs tractava de posar de manifest el valor de la feina dels sommeliers professionals “responsables de proporcionar al comensal la millor de les experiències en el restaurant, i de controlar i gestionar el seu celler”.

El concurs es va celebrar al Fòrum Gastronòmic Barcelona des de primera hora del matí. Primer un examen escrit, després una prova pràctica de tast a cegues, una d’idiomes i una altra de comunicació. D’aquí van sortir els tres finalistes escollits pel jurat, Doré, Casabona i Colet.

La final va consistir en un test ràpid d’imatges, el tast de dos vins, la identificació de tres productes, la detecció d’errors en una carta de vins, la presa de comanda d’una taula, una prova de decantació i una prova sorpresa, nova d’aquesta edició, de servei d’un vi.

El veredicte del jurat es va donar a conèixer més tard i en un altre emplaçament. Va ser en el marc de ‘La Nit dels Sommeliers 2019’, celebrada a la Sala Domènech i Muntaner de l’Hotel Casa Fuster de Barcelona.

El concurs Millor Sommelier de Catalunya és un certamen organitzat per l’Associació de Sommeliers de Catalunya (ACS), l’objectiu de la qual és desenvolupar i promoure el coneixement de la professió de sommelier, dels vins i productes gastronòmics de tot el món, amb especial èmfasi en els catalans, i de reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre professionals del món del vi.

Quant a l’ACS, és una entitat sense ànim de lucre centrada a promoure la professió de sommelier i de totes aquelles activitats relacionades amb el món del vi i altres begudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia