Societat

El Temps

Servei Meteorològic de Catalunya

Després de la pluja entren ventades

De matinada encara pot ploure a la major part del país però al llarg del matí les precipitacions es retiren

Protecció Civil activa l’alerta del pla Ventcat

  • VÍDEO: Butlletí del Meteocat

Aquest dissabte les precipitacions es retiraran per deixar pas a un episodi de fort vent amb cops que localment podran superar els 100 km/h, segons la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Al matí el cel estarà entre mig i molt ennuvolat al Pirineu, Prepirineu i meitat oest del país i a entre poc i mig ennuvolat a la resta. Per contra, a la tarda quedarà entre poc i mig ennuvolat a l’oest i entre mig i molt ennuvolat a la resta. Independentment, al vessant nord del Pirineu quedarà cobert o molt ennuvolat a partir del matí.

Fins a la matinada de dissabte encara podrà ploure a la major part del país. Al llarg del dia hi haurà tan sols alguna nevada residual al Pirineu per damunt dels 1500 metres aproximadament, i algun ruixat de tarda a les comarques del nord-est.

A partir del matí marxarà gran part de la precipitació i es reforçarà el vent, sobretot a la meitat sud del país. A partir d’aquest vespre i fins demà el matí poden donar-se cops de vent fort a la façana marítima. A partir de demà al migdia i fins diumenge el vent fort serà de nord-oest i afectarà les comarques del litoral i prelitoral de la meitat sud Barcelona, inclòs el Barcelonès, sud de Lleida, comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La temperatura baixarà lleugerament a migdia.

Consulteu aquí el temps del vostre municipi.

Si sortiu a muntanya el cap de setmana, podeu consultar el pronòstic meteorològic Meteomuntanya .

Alerta pel vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta divendres a la tarda la fase d’Alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent a partir d’aquesta nit i matinada i sobretot durant el dia de dissabte.

Atès que la major afectació es preveu dissabte, l’agència d’emergències es demana especial prudència en els desplaçaments i en les activitats a l’aire lliure ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. En aquest sentit, recorda que cal evitar les zones arbrades mentre bufi el vent fort, també a les ciutats.

També s’aconsella adaptar les activitats a l’aire lliure a les previsions meteorològiques, i que es limitin quan el vent sigui molt intens.

A nivell preventiu, i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

A més, l’episodi de vent anirà acompanyat de fort onatge a tota la façana litoral. Per aquest motiu és especialment important evitar els accessos al front marítim i respectar el tancament d’accessos.

Trobareu tots els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades i davant tempestes a interior.gencat.cat/tempestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona