Societat

Regina Juncà és la millor ratafiaire 2019 a Besalú

La guanyadora, entre 18 participants, ha explicat que manté la recepta del seu avi

Regina Juncà, una jove besaluenca, ha estat la guanyadora del concurs de ratafia 2019 de Besalú, que se celebrava ahir. Juncà va explicar que ha elaborat la seva ratafia seguint la recepta que li ha transmès el seu avi, Manel Ramon, guanyador ell també d’ anteriors edicions del concurs. El periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, president del jurat, recalcava la coincidència del jurat que ha seleccionat la millor ratafia entre les divuit que participaven en aquesta edició: “És una ratafia amb un color molt bonic, olor de bosc i una aroma i un gust molt equilibrats, sense cap element que sobresurti més del compte”, valorava Garcia-Arbós.

Fina Surina, tinenta d’alcalde de Besalú, destacava per la seva banda el fet que una jove del poble guanyi aquest concurs seguint les passes del seu avi, posant en evidència que la tradició de ratafiaire es transmet i continua viva a Besalú. “És una fira que ens agrada molt i ens satisfà que es mantingui aquesta tradició”, hi afegia la regidora valorant alhora la bona afluència de públic que ha visitat Besalú aprofitant que el bon temps ha acompanyat durant el cap de setmana. En paral·lel al concurs de ratafies (reservat a concursants de Besalú), disset licorers participaven en aquesta XXVII Fira de la Ratafia, proposant tastets i venda de ratafies d’arreu de Catalunya, a més de l’oferta d’un mercat artesanal i de botigues. El dia abans, dissabte, la fira havia començat amb un altre concurs, el de dolços catalans amb ratafia Russet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia