Societat

El Govern aprova una aliança dels centres de recerca en salut de Catalunya amb el nom d’IRISCAT

L’objectiu és aprofitar les sinergies dels set instituts vinculats a l’ICS perquè siguin més competitius

El Govern ha aprovat la creació d’una aliança estratègica entre els instituts de recerca i innovació en salut vinculats a l’Institut Català de la Salut (ICS), en una primera fase, i obert a la incorporació futura d’altres centres. Aquesta estructura, que operarà inicialment sota la denominació d’Aliança IRISCAT (Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya), vol aprofitar les sinergies dels set instituts de recerca vinculats a l’ICS perquè siguin més competitius. Els instituts participants són els de Bellvidge (IDIBELL), Vall d’Hebron (VHIR), Germans Trias i Pujol (IGTP), Lleida (IRB Lleida), Pere Virgili (IISPV), Josep Trueta (IDIBGI) i Jordi Gol (IDIAP Jordi Gol i Gurina).

L’acord de Govern preveu la creació d’un espai de treball cooperatiu entre els instituts de recerca i innovació del sistema català de salut que haurà de ser ratificat en els respectius òrgans de govern de cada centre. L’objectiu de l’Aliança IRISCAT és desenvolupar una estratègia coordinada per aprofitar millor els avantatges d’actuar de forma col·laborativa, així com el nivell d’estàndards de l’organització assistencial i de recerca per millorar la recerca translacional i clínica del sistema català de la salut i, en conseqüència, la salut de la població del país.

És el resultat d’una reflexió estratègica i treball conjunt, iniciat des de fa mesos, entre el Departament de Salut, l’ICS i el Servei Català de la Salut (CatSalut). Impacte de la recerca en salut a Catalunya Catalunya té una vintena de centres i instituts de recerca en l’àmbit de la salut, on hi treballen aproximadament 6.750 persones amb dedicació íntegra a temps complet, de les quals pràcticament el 90% són persones investigadores o directament relacionades amb els processos de recerca.

La recerca mou més de 300 milions d’euros anuals d’ingressos a Catalunya entre aportacions de la Generalitat, fons competitius, i fons no competitius i altres aportacions. L’impacte de la recerca en salut a Catalunya es tradueix, també, amb prop de 6.000 assajos clínics en curs i prop de 9.276 documents citables. El 2016 el Departament de Salut va crear el Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut, PERIS, 2016-2020, per tal de planificar i coordinar les línies generals de la recerca i innovació en salut de la Conselleria. Aquest Pla, que inclou convocatòries d’ajuts a la recerca per concurrència competitiva, haurà destinat en els darrers quatre anys uns 40 milions d’euros, segons es recull als acords de Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA