Societat

Acte sobre gossos potencialment perillosos, a Salt

És la primera formació sobre aquest àmbit que es fa a la demarcació

La Coma Cros de Salt va ser l’escenari ahir de la primera jornada sobre la tinença de gossos potencialment perillosos que se celebra a les comarques gironines. La formació que s’hi va realitzar va anar adreçada a tècnics municipals, a gestors i veterinaris de centres de recollida i acollida d’animals de companyia, així com a cossos de seguretat. Va estar organitzat per l’Ajuntament i el Departament de Territori i Sostenibilitat. Segons el consistori, “l’esdeveniment va néixer arran de l’augment de la tinença de gossos de races potencialment perilloses i l’aparició d’incidències de difícil resolució per les administracions competents”.

Es van oferir eines, recursos i coneixements per afrontar situacions generades en aquest àmbit. La formació va incloure un bloc legal en què es van explicar els procediments administratiu i judicial existents, casos pràctics gestionats per cossos de seguretat i organismes locals, i també com és l’acollida i la reeducació d’un gos agressiu. L’alcalde, Jordi Viñas, va destacar l’èxit, amb 200 inscrits, “un fet que demostra la necessitat que hi ha per trobar solucions a una problemàtica que afecta, diàriament, els ciutadans i les administracions”. A més de Viñas, en la inauguració hi van participar els directors territorials dels departaments d’Interior i Territori, Albert Ballesta i Pere Saló. L’acte es va iniciar a les 9.30 h i va finalitzar a les 14.30 h, després que se celebrés un debat entre els participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia