Societat

Societat

Preservar l’esperit de Sant Daniel

L’Associació d’Amics del Monestir de Sant Daniel es va presentar dissabte passat amb l’objectiu de conservar el que és i representa el monestir

Parlar de patrimoni històric és parlar també del patrimoni immaterial. De tradicions, de cultura. Preservar-ho sol ser missió d’agrupacions que ho viuen i ho senten dia rere dia. És així com neix l’Associació d’Amics del Monestir de Sant Daniel. Era un anhel pendent d’un grup d’entre 20 i 30 persones que, des de fa uns quants anys, es reuneixen un cop al mes en la pregària de les vespres de dissabte. També ho era de personalitats com el metge Josep Cornellà o Núria Terés, educadora i exregidora de l’Ajuntament de Girona. Així, l’associació neix amb l’objectiu d’agrupar aquelles persones que se senten “atretes i vinculades per les activitats i l’estil de vida” que ofereix el monestir de Sant Daniel. També desitgen oferir suport a la comunitat monàstica i al monestir, donar-los a conèixer, mantenir-los i fer-los escenari d’activitats obertes al públic, sempre amb la finalitat de fomentar l’espiritualitat.

Tot i que el grup va presentar el seu estatut el juliol passat, la presentació al públic es va fer dissabte passat al claustre del monestir. Amb un centenar d’assistents, hi va haver els parlaments de Maria Assumpció Pifarré, la priora administradora de la comunitat benedictina del monestir des del 2006; Carme Panella i Albert Quintana, per part de l’Associació d’Amics del Monestir de Sant Daniel, i Laia Martín, la presidenta de l’associació de veïns de la Vall de Sant Daniel. Després de la presentació, es va oferir als assistents una visita guiada pel monestir, i per concloure, a l’església es van dur a terme les primeres vespres d’advent i uns tastets musicals, a càrrec del Cor dels Amics del Monestir. “Vam aconseguir que fos un tastet de tot allò que volem que representi l’associació: la lloança i celebració del patrimoni històric, de les pregàries, del model de vida del monestir i de la cultura”, comentava Albert Quintana, membre de l’associació.

De moment els següents passos de l’associació són continuar convocant diversa gent i persuadir-los perquè s’associïn perquè així les activitats puguin ser més nombroses i diverses. Abans d’entrar a l’estiu, l’agrupació farà una assemblea per veure què pot aportar cadascú i planejar els projectes del curs vinent. Quintana també va remarcar: “Tot i que ja som bastanta gent que hi dona suport, sí que esperem ser una massa suficient perquè tothom pugui aportar el seu punt de vista, i així fer activitats dintre els gustos i preferències de cada membre.” La bona resposta que ha rebut l’associació fins ara no és més que l’inici d’un futur excel·lent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT