Societat

Un pont carregat de fires artesanes i nadalenques

Molts pobles gironins aprofiten aquests dies festius per organitzar fires i festes nadalenques

Ribes de Freser, per exemple, presenta un renovat mercat, molt potenciat i amb moltes activitats

Aquest pont no hi ha excusa per voltar i remenar en alguna de les moltes fires nadalenques i artesanes que s’organitzen a les comarques gironines. L’oferta és àmplia i variada. Totes, però, coincideixen a oferir bona gastronomia, tot tipus d’ornaments per decorar la casa aquestes festes o idees per regalar i moltes activitats complementàries. Ribes de Freser, per exemple, dinamitza aquest pont de la Puríssima amb un autèntic mercat de Nadal, que inclourà parades d’ornaments nadalencs i regals, així com productes agroalimentaris d’artesans locals i nacionals. A més de les parades, s’ofereixen tallers, tastets i conferències diverses, entre les quals destaca el Carilló. El mercat és una iniciativa del nou govern municipal que vol transportar a Ribes l’esperit màgic i festiu que es viu en altres països de gran tradició en aquest tipus de fires, dinamitzant així les tardes i vespres del municipi en un període en què Ribes acostuma a tenir una gran afluència de visitants que aprofiten el pont per esquiar. Mònica Santjaume, alcaldessa de Ribes, emmarca el mercat en “l’aposta de l’equip de govern municipal per dotar de continguts atractius els caps de setmana i, molt especialment, els ponts i dates festives de l’any, generant així oportunitats per als comerços i establiments del municipi”. Al Ripollès, demà també es pot passejar pel mercat de Nadal de Sant Joan de les Abadesses, amb productes artesans i nadalencs, espectacles i activitats per a tota la família, d’entre les quals sobresurten els malabars i les bombolles gegants que durant tot el dia oferirà CercaCric, també encarregada d’un taller de circ. A Camprodon, la Fira de la Puríssima s’allarga fins diumenge i també ofereix activitats de tot tipus. Els espais protagonistes són la plaça de la Vila, on hi haurà expositors i el Trenet Turístic de la Vall de Camprodon; l’Espai U d’Octubre, amb expositors; la plaça Santa Maria, amb atraccions infantils; la plaça del Carme, que acollirà l’exposició de Willys, i el carrer Catalunya, que serà escenari d’una exposició d’instagramers camprodonins. També hi ha fira a Ripoll i Planoles i a la comarca veïna l’ambient continua. A Olot la Fira del Pessebre envaeix el centre d’Olot amb tota mena de productes relacionats amb el Nadal, que comparteix protagonisme amb el Festival Veus, el festival de grups vocals de Catalunya; i la vila del Mallol viu avui la tradicional Fira de Sant Nicolau.

A la costa, també hi ha infinitat de propostes. Una de les activitats més atractives de l’agenda de Nadal de Sant Feliu de Guíxols és la Fira de Nadal que, des d’avui i fins diumenge, omple d’ambient la Rambla. Núria Cucharero, regidora d’Esdeveniments de Ciutat, comenta que “a banda de parades de productes típicament nadalencs de diversos tipus, també hi haurà tallers dirigits als més petits de la casa, però també per a adults”. Així mateix, dels actes destaca el tió de Nadal “que camina i va acompanyat d’una pastoreta i que amenitzarà la fira”, sosté la regidora. També es pot voltar per la fira de Tossa, l’Escala o Castelló.

Molt popular és, també, la Fira del Tió d’Arbúcies (7 i 8 de desembre). Com el seu nom indica, el tió és el gran protagonista amb tallers, el jardí màgic dels tions, una exposició de tions singulars, la visita de l’oncle Buscall (mestre tioner), fer cagar la Tiona gegant o l’esperat caçations, on els participants podran trobar el tió amagat entre els arbres del bosc màgic del Montseny.

Segon TastABlanes Nadal

Després de l’èxit de l’any passat, Blanes celebra dissabte la mostra gastronòmica TastABlanes Nadal, la versió nadalenca de la popular mostra gastronòmica de l’estiu. Instal·lada al passeig de Dintre, davant l’ajuntament, proposa degustar una mostra variada de la cuina que ofereixen dotze establiments i empreses locals, des de la clàssica escudella, canelons i pollastre rostit, fins a planxats i gofres, passant per croquetes, cava, pizza, xocolata... Una de les principals novetats d’aquest any és la millora en la presentació de la fira: els participants estaran allotjats en uns estands rústics unificats. Així mateix, al vespre, s’oferirà un concert del conegut cantant català Jordi Ninus, en un escenari muntat al mateix passeig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona