Societat

Campanya per ajudar les escoles a fer front al càncer

Oncolliga posa en marxa la iniciativa ‘Tu pots girar la truita’ amb el suport d’El Celler de Can Roca

L’entitat vol oferir a les escoles un programa específic d’ajut psicològic

La Fundació Oncolliga Girona ha posat en marxa una campanya solidària, que porta per títol Tu pots girar la truita, apadrinada per El Celler de Can Roca, que té com a objectiu recollir fons amb la venda d’espàtules de fusta a un preu de 5 euros. Els diners que es recullin amb la venda del producte es destinaran a ampliar amb un professional l’equip de psicòlegs de l’entitat –en aquests moments n’hi ha sis– per posar en marxa, de manera conjunta amb una educadora, un programa específic adreçat a les escoles pensat per oferir acompanyament a nens malalts de càncer i també per ajudar la comunitat educativa a gestionar el dol en el cas de la mort d’un alumne. “Com que tota la mainada amb càncer es tracta a Barcelona, sembla que a Girona no hi hagi nens amb aquesta malaltia; però hi són”, va subratllar ahir la presidenta d’Oncolliga, Lluïsa Ferrer. L’acte de presentació de la campanya va tenir lloc a la Masia d’El Celler amb la participació de Josep Roca en representació dels tres germans. Josep Roca es va mostrar agraït de col·laborar novament amb Oncolliga tot adduint que ajudar gent que ho necessita és una bona manera de canalitzar “l’èxit i la notorietat” assolits per El Celler. I va ressaltar la importància del servei de suport psicològic que ofereix l’Oncolliga.

Les espàtules de fusta han estat fabricades per l’empresa Mundet, de les Planes d’Hostoles, a la qual s’ha encarregat una primera tirada de 2.000 peces, si bé la intenció d’Oncolliga és arribar a vendre’n 5.000 en els pròxims mesos. Es vendran a la seu d’Oncolliga, a les parades que fan les delegacions i a diversos establiments que es poden consultar a www.oncolligagirona.cat. Per tal d’ajudar a la difusió de la campanya, també s’ha organitzat un concurs a Instagram, en el qual es convida els participants a penjar el seu vídeo fent una truita i girant-la amb l’espàtula d’Oncolliga, citant @oncolligagi i utilitzant l’etiqueta #tupotsgirarlatruita. L’any 2018, Oncolliga va oferir atenció psicològica a 563 usuaris (entre afectats i familiars) en un total de 3.660 visites. El 66% de les visites es van fer en l’àmbit hospitalari i al CAP de l’Escala; el 15%, a la seu de la fundació a Girona; el 13%, a domicili, i el 4%, als Pades (atenció a domicili). Les sis psicòlogues són a Girona, Blanes, Campdevànol, Figueres, Olot i Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA