Salut

Madrenas veu innegociable la ubicació del nou Trueta amb la resta de l’àrea urbana

Aposta per treballar en una nova definició territorial en el debat pel futur pla director, però deixa clar que “el Trueta és a Girona i ha de ser a Girona”

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va deixar clar dilluns en el ple municipal que veu innegociable amb la resta de l’àrea urbana el tema de la ubicació del nou hospital Josep Trueta. Madrenas va apostar per treballar en una “nova definició territorial en general” amb la resta de municipis, però va subratllar que l’hospital de referència de la regió sanitària de Girona s’ha de quedar a la ciutat. Així, quan falten com a molt tres mesos perquè la conselleria de Salut decideixi entre les propostes de Girona i Salt, Madrenas només preveu l’opció que vagi als terrenys de Domeny que ells han proposat.

Les explicacions de Madrenas van ser arran d’una pregunta del portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, que va demanar-li si “ha previst o treballat alguns espais de cooperació i diàleg” amb altres ajuntaments de la zona perquè “quan es prengui la decisió, sigui quina sigui, hi pugui haver una recepció més o menys consensuada i col·lectiva”. L’alcaldessa va ser taxativa en la resposta: “No li vull comprar la premissa major de si ho estem parlant per arribar a un consens. No, és que el Trueta és a Girona i ha de ser a Girona.” De seguida, però, hi va afegir que “una altra cosa és col·laborar en la definició territorial en general amb els municipis”, i va assenyalar que fa cosa d’un mes i mig es van reunir els consistoris de l’àrea urbana per treballar el futur pla director, que va destacar que “ha de venir a determinar aquest i molts altres aspectes”. Un dels aspectes en què vol treballar conjuntament, per exemple, segons va dir, és el de l’habitatge. També va subratllar que s’han obert les converses sobre el pla director, però que aquest serà un tema llarg: “Si ja és difícil fer un pla d’ordenació urbana en un municipi, imagini’s un grup de municipis per modificar tot un pla director i que s’arribi a consensos...”

D’altra banda, l’alcaldessa de Girona també es va referir de nou a la reunió que va mantenir fa unes tres setmanes amb la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, i va destacar que l’objectiu era “esvair alguns dubtes que podien haver tingut i desmentir algunes incerteses que s’havien comentat”.

LES FRASES

No li vull comprar la premissa major de si ho estem parlant per arribar a un consens. No, és que el Trueta és a Girona i ha de ser a Girona
Col·laborem en la definició territorial en general amb els municipis, treballem pel futur pla director
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia