Salut

“Es vol fer entrar el Trueta a Domeny amb calçador”

Un total de 78 càrrecs de gestió del Trueta i del Santa Caterina defensen la creació d’un parc hospitalari a Salt

Un total de 78 dels 91 caps de servei, caps de secció, caps clínics i coordinadors mèdics dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt han signat un manifest en què es defensa “la necessitat urgent” de construir un nou hospital terciari a la regió sanitària de Girona que formi part, juntament amb el Santa Caterina de Salt, d’un gran parc hospitalari situat a Girona sud. De la resta de càrrecs de gestió als quals es va fer arribar el manifest, dotze no van respondre i un altre va rebutjar firmar-lo, segons va indicar ahir el cap de servei de cardiologia del Trueta, Ramon Brugada, que va llegir el manifest, a la seu del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), acompanyat dels doctors Antoni Codina i Wifredo Ricart, caps de servei de cirurgia i endocrinologia, respectivament. El manifest, titulat Parc hospitalari de Girona: irrenunciable i inajornable, es farà arribar a la consellera de Salut, Alba Vergés. I ahir mateix van començar una recollida de signatures a través de Change.org.

A més de defensar la creació d’aquest parc hospitalari a la zona de Girona sud adduint motius de caràcter assistencial, de lideratge en la recerca biomèdica i de formació innovadora, els tres caps de servei van rebatre els diferents arguments de l’Ajuntament de Girona a l’hora d’apostar pels terrenys de Domeny. Van afirmar que aquests terrenys són insuficients no només per construir-hi el nou hospital de referència sinó també per encabir-hi futures ampliacions, a més dels problemes de mobilitat que, segons sostenen, planteja aquell sector. “En un espai de 30.000 m² només es fot fer una capsa de sabates [...]. Volen posar el nou Trueta a Domeny amb calçador”, va afirmar el doctor Brugada.

“Enlloc no està escrit que l’hospital de referència hagi d’estar situat al municipi de Girona. Inicialment el Trueta pertanyia al municipi de Sant Gregori. Fer el nou Trueta a Domeny seria fer un mini-Trueta”, va declarar Codina. El doctor Ricart hi va afegir que la creació del parc hospitalari “no és un projecte que resta, sinó que suma”, i nega d’aquesta manera que la coexistència del Trueta i el Santa Caterina en aquest parc hospitalari de Salt representi cap pèrdua de llits o de llocs de treball. Per la seva part, la regidora de l’equip de govern de Girona Eva Palau va fer una cadena de piulades a Twitter rebatent els arguments dels metges i va assegurar que Domeny “té capacitat suficient per encabir tot el que sigui necessari”.

El nou bloc quirúrgic, bloquejat

“El Trueta està col·lapsat i els professionals ja no podem aguantar més. S’ha d’acabar la discussió de si s’ha de fer un hospital Madrenas o un hospital Brugada. Cal un nou Trueta al més aviat possible.” Així de contundent es va manifestar el doctor Codina, que va lamentar que la construcció del nou bloc quirúrgic annex a l’actual Trueta acumuli ja quatre anys de retard, amb les greus repercussions que això té en la llarga llista d’espera quirúrgica. “Està tot bloquejat perquè els polítics no signen els permisos corresponents” per desencallar el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES