Salut

Estudiants de medicina que es formen també en humanitats, a Olot

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa lidera un observatori que treballa la salut de manera transversal

Activa també un cicle de xerrades

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa vol consolidar el projecte Pràctiques multidisciplinàries. Humanitats i docència IPE, amb el qual, ja el 2019, una desena d’estudiants han fet sessions pràctiques al centre hospitalari olotí introduint el concepte d’humanitats en salut a partir del cinema. Aquest projecte s’emmarca en l’Observatori d’Humanitats en Medicina, creat a principis del 2019 a Olot, amb l’objectiu de treballar de manera transversal la salut, la societat i la cultura.

Els impulsors són l’Ajuntament d’Olot, la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic i la fundació. Aquest 2020 també hi col·laborarà la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

L’observatori ha escollit com a línia temàtica per aquest curs la relació de la salut i el medi ambient. Ho fa sota el lema Miasmes del segle XXI: de la topografia mèdica a la salut ambiental. “En un moment en què damunt la taula hi ha la qüestió del canvi climàtic i la relació de l’home amb l’entorn, plantegem explorar aquesta relació entre la salut i el medi ambient a partir de les humanitats. Des de la història de la ciència, la filosofia o els estudis de gènere abordarem la problemàtica sorgida de l’explotació dels recursos, la contaminació i el creixent paradigma mediambiental amb la salut i la malaltia”, afirmen els responsables d’aquest observatori en un comunicat. El cicle analitzarà també el concepte actual de salut ambiental per analitzar-la des de diferents angles. La primera sessió, prevista per al 17 de gener tractarà el concepte de salut ambiental des d’una perspectiva històrica, amb el doctor en història de la ciència per la UAB Joel Piqué, i la tècnica de l’Observatori del Paisatge Laura Puigbert. La resta de sessions, programades per al març, el juny i el setembre, tractarem la relació entre ambient i gènere, la importància de la ciència amb la gent i aproximant la ciència a la ciutat des de la mobilitat sostenible.

LA XIFRA

4
sessions
s’han programat en el marc del cicle de xerrades de l’Observatori d’Humanitats en Medicina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós