Educació

Trenta-cinc joves inicien la desena edició d’Okup’Alt

Seguiran una formació tutelada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i faran pràctiques en municipis de la comarca

Trenta-cinc joves de l’Alt Empordà han començat aquesta setmana a Figueres un període de formació emmarcat en la desena edició del projecte Okup’Alt. Els participants (vint-i-dos nois i tretze noies d’entre 16 i 24 anys) van ser seleccionats entre 107 inscrits. En aquesta edició la formació que s’ofereix als joves està relacionada amb tres temàtiques: tasques forestals i jardineria, manteniment i pintura i perruqueria i estètica.

La iniciativa es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i té el suport dels tècnics de joventut compartits del territori, que faran el seguiment dels joves. També compta amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en els oficis. El curs consta de 240 hores de formació; de dilluns a dijous aprenen l’ofici i els divendres fan les formacions complementàries.

L’objectiu final és que en els tres mesos que dura el projecte els joves tinguin la possibilitat d’aprendre els oficis d’una manera molt pràctica i donar-los recursos a l’hora de buscar feina. Una trentena de municipis de la comarca facilitaran el període pràctiques i alhora es beneficiaran d’aquest suport puntual.

Projecte consolidat

El conseller comarcal de Joventut, Alfons Vila, qualifica la iniciativa d’essencial en una comarca on l’índex d’atur juvenil és molt elevat. “És un projecte consolidat però que alhora és innovador i un referent”, hi afegeix. El coordinador de Joventut, Joan Salellas, destaca per la seva banda que és molt difícil trobar feina sense experiència prèvia i que l’Okup’Alt dona als joves aquesta experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia