Societat

Un dels ferits a l’explosió a Tarragona: “Durant 10 segons va sonar com si fos una olla de pressió i després vaig veure la fogonada”

Felipe Rendón es queixa que “fins gairebé al cap de dues hores no va venir l’ambulància”

El SEM respon que va seguir el protocol i que van donar prioritat als dos ferits més greus

Un dels dos treballadors ferits en l’explosió de l’empresa Iqoxe a la petroquímica de Tarragona que continuen ingressats a la Vall d’Hebron ha explicat a El món a RAC 1 com va viure el moment de l’explosió. També s’ha queixat de la llarga espera que va haver de patir perquè l’ambulància el traslladés a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Felipe Rendón, de 25 anys, va rebre un impacte de metralla al cap de la mida de l’esfera d’un rellotge de polsera i el van haver d’operar d’urgència. També té una cremada de grau tres i ara l’han traslladat a la Vall d’Hebron per a tornar-lo a operar.

“Durant 10 segons va sonar com si fos una olla de pressió. Un dolor a les orelles que no es podia estar allà. Vaig anar a avisar a la sala de control que alguna cosa no funcionava i aleshores vaig veure la fogonada”, ha relatat Rendón sobre el moment de l’explosió.

“Estava fent una ronda per controlar els nivells dels tancs que tenia”. “Quan va haver-hi l’explosió, vaig notar com si se m’estigués cremant tot el cap, com si se m’estigués desfent. Vaig intentar tapar-me la cara i vaig notar que tot el cos se m’estava cremant”, ha narrat.

Rendón també ha alertat de la desgràcia que hauria pogut passar si l’explosió s’hagués produït de dia, on hi havia molts més treballadors a la planta. “No sé quin problema hi va haver amb les ambulàncies. Entenc que hi havia més companys ferits. Era de nit. Si arriba a ser de dia, haguéssim sigut molts més treballant”.

Aquest treballador ferit, que ha explicat va començar a treballar en pràctiques a l’empresa i que l’havien contractat per fer una substitució d’un mes, s’ha queixat que van trigar molt a traslladar-lo a l’hospital: “No sé quin problema hi va haver amb les ambulàncies. Entenc que hi havia més companys ferits. Era de nit. Si arriba a ser de dia, haguéssim sigut molts més treballant. Fins gairebé al cap de dues hores no va venir l’ambulància. Em va agafar un atac d’ira perquè estava sagnant i estava gelat de fred. I fins a les 10 o les 11 de la nit no vaig arribar a l’hospital”.

Resposta del SEM

Josep Maria Soto, director dels Serveis Especialitzats i Extraordinaris del SEM i coordinador de tot l’accident de Tarragona, assegura que van actuar seguint els protocols establers en situacions com aquestes, amb múltiples víctimes. “No compartim les crítiques; quan hi ha una situació com aquestes, la prioritat és la seguretat de tots els intervinents”, ha assegurat.

“Als dos minuts de rebre la primera trucada sobre l’incident, es van mobilitzar les primeres unitats; però davant del possible risc, es va crear una àrea de seguretat que va generar una concentració d’unitats on bombers ens va indicar. Al cap d’uns 20 minuts, vam poder accedir a l’empresa quan bombers ho va declarar zona segura”, ha indicat.

“El funcionament i la coordinació de tots els recursos d’emergència van funcionar bé”, ha reiterat, tot remarcant que sempre es fa un triatge amb una primera assistència, en què es dona prioritat al més greus, que en aquest cas van ser els dos grans cremats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL