Societat

Els plens d’Esplugues i el Prat de Llobregat rebutgen la supressió dels jutjats de violència contra la dona

Defensen que la redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de I’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista

El plens municipals del mes de gener d’Esplugues i el Prat de Llobregat celebrats aquest dimecres han rebutjat la proposta del TSJC de descentralitzar els jutjats de violència sobre la dona en un únic municipi per comarca o zona i eliminar els que ara existeixen en diverses localitats de tota Catalunya, entre ells els dels seus municipis, precisament els que han registrat les tres últimes víctimes per violència masclista a Catalunya.

Una decisió que en el cas d’Esplugues suposaria derivar tots els casos al jutjat de Sant Feliu de Llobregat i els del Prat, al de Gavà. De manera unànime, els grups municipals de tots dos municipis, en forma de declaració institucional a Esplugues i de moció conjunta al Prat, han lamentat que la redistribució del sistema de justícia no pot anar en detriment de l’atenció de proximitat a les víctimes de violència masclista.

La Llei orgànica 1/04 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere va habilitar jutjats de Violència de Gènere (VIDO) a cada jutjat, per tal de facilitar la proximitat en el procés de denúncia i guanyar en especialització i sensibilitat. La proposta del TJC doncs, aniria en el sentit contrari adduint l’escassa càrrega de treball d’alguns d’aquests jutjats.

A més d’Esplugues i el Prat altres municipis afectats per aquesta mesura serien Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Mollet del Vallès, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia