Societat

Baixen les temperatures i arriben la pluja i la neu

Les temperatures tocaran fons dilluns, amb possibilitats de neu a cotes baixes

Després d’algunes setmanes de tranquil·litat meteorològica, el temps canvia aquest cap de setmana amb un episodi que comportarà una notable baixada de les temperatures i l’arribada de neu i pluja.

La davallada de temperatura portarà valors inferiors als habituals per a aquesta època de l’any. Així, a 1.500 metres d’altura la temperatura serà al voltant d’entre 2 i 5 graus inferior a la mitjana climàtica entre diumenge i dilluns, quan tocarà fons. La sensació de fred serà acusada fins al dilluns al vespre. A partir de dimarts està previst que la temperatura augmenti, tot i que la pluja mantindrà la sensació de fredor ambiental.

Les precipitacions van començar ahir a la tarda i al vespre i van ser de neu al Pirineu pel damunt dels 900 metres d’altura. Avui, dissabte, serà un dia assolellat a la majoria del país. A la nit i diumenge a la matinada és quan arribarà l’aire més fred amb vents gèlids de gregal. L’arribada del nou front portarà precipitacions de matinada i fins a mig matí. Aquestes precipitacions seran de neu al principi a partir dels mil metres d’altura, però la cota baixarà aviat fins a 600. A partir de mig matí, la pluja es mantindrà només al sud del Principat i al País Valencià, on es preveu que sigui de moderada a forta. La sensació de fred serà important.

Neu a cotes baixes?

La possibilitat de veure neu a cotes baixes serà dilluns, a partir de la matinada i fins al migdia, amb cotes previstes d’aproximadament tres-cents metres. Les precipitacions es preveuen importants, sobretot a les comarques gironines i al Pirineu oriental. Aquí els gruixos de neu poden superar el metre d’alçada.

Les precipitacions les provocarà una depressió que se situarà al sud de les illes Balears i que enviarà vent de llevant cap al Principat. Això farà que, a partir de dilluns al vespre i sobretot dimarts la cota s’enfili ràpidament fins a 1.500 o més amunt. La llevantada portarà ruixats i importants precipitacions al nord i a l’est, amb un destacat temporal marítim.

LA XIFRA

300
metres
és la cota de neu prevista per al dilluns, que coincidirà, però, amb el moment de menys precipitació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia