Salut

La Xina confirma 201 casos de la nova pneumònia, que ha deixat ja tres morts

Ja hi ha 4 casos de pacients contagiats detectats fora de territori xinès, 2 a Tailàndia, 1 al Japó i un altre a Corea del Sud

Les autoritats sanitàries xineses han confirmat aquest dilluns l’existència d’una tercera víctima de la nova pneumònia de Wuhan, ciutat situada al centre del país en la qual es va detectar un brot d’aquest virus el mes passat i que de moment ha deixat 201 persones contagiades.

Wuhan, capital de la província de Hubei amb una població d’onze milions d’habitants, és on s’ha registrat la tercera mort per aquest virus que ja ha arribat a Pequín –amb dos casos sota tractament en el sud de la capital– i Shenzhen, amb un, just a la frontera amb Hong Kong.

Es tracta dels tres primers casos confirmats que es registren en la resta de la Xina fora de Wuhan, encara que els tres pacients de Pequín i Shenzhen van reconèixer haver visitat la capital de Hubei recentment.

Anit la Comissió Nacional de Salut de la Xina va emetre un comunicat, el primer per part d’un òrgan nacional des de la detecció del brot, el desembre de 2019. Segons aquest comunicat, “els experts van considerar que la situació epidèmica continua sent previsible i controlable”.

No obstant això, les autoritats sanitàries del país asiàtic han agregat que encara “no s’ha trobat la font del nou tipus de coronavirus, ni s’ha aconseguit comprendre del tot la transmissió del virus i fa falta continuar fent seguiment de la mutació del virus”.

Diversos metges, diputats i experts han exigit al Govern local que estableixi zones de quarantena en l’aeroport i l’estació de tren d’alta velocitat, encara que el sotssecretari de Salut de Hong Kong ha considerat aquest dilluns que els controls de temperatura són suficients de moment per a protegir la regió administrativa especial.

Segons l’OMS, laboratoris xinesos ja han seqüenciat el genoma del coronavirus i han facilitat aquestes dades a la comunitat sanitària mundial per a ajudar en el diagnòstic de possibles casos fora del seu país. De fet, fins al moment, també s’han confirmat dos casos de pacients contagiats a Tailàndia, un al Japó i un altre a Corea del Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona