Societat

La Xina alerta que el coronavirus “s’està enfortint” i és contagiós des del primer dia d’incubació

El ministre de Sanitat xinès assegura que intensificaran les mesures de contenció mentre s’entra en la “fase crucial”

El coronavirus ha infectat gairebé 2.000 persones a la Xina, 300 de les quals estan greus, i ha provocat ja 56 morts al país

El ministre de Sanitat de la Xina, Ma Xiaowei, ha alertat que el coronavirus “s’està enfortint” i ha anunciat que l’epidèmia es pot contagiar des del primer dia d’incubació.

En roda de premsa, el titular de Sanitat ha explicat que el període d’incubació del virus és d’un a catorze dies, i que en qualsevol d’aquests dies es pot contagiar sense que s’hagin començat a manifestar els símptomes.

En aquest sentit, ha avisat que és probable que creixi el número d’infectats, ja que podrien haver-ho estat i no haver començat a notar-ne els efectes.

Xiaowei ha assegurat que intensificaran les mesures de contenció perquè, com ha remarcat, ara s’entra en una “fase crucial” per aturar-ne l’expansió.

El ministre no ha detallat quines són les mesures que les autoritats estan prenent per fer front al coronavirus, encara que des d’aquest diumenge s’ha prohibit la venda d’animals salvatges als mercats del país, que es creu que serien la font del contagi.

De moment no existeix una vacuna que pugui prevenir o curar la infecció, tot i que s’hi està treballant.

El coronavirus ha infectat de moment gairebé 2.000 persones a la Xina, 300 de les quals estan greus, i ha provocat ja 56 morts al país. A Europa, de moment només hi ha tres casos confirmats a França, tots tres de persones que han viatjat recentment a la Xina.

No obstant, hi ha almenys una vintena d’espanyols es troben en aquests moments a Wuhan, epicentre del brot del coronavirus, segons ha informat el ministeri d’Exteriors espanyol.

El ministeri espanyol va activar divendres una cèl·lula de crisi que està fent un seguiment “exhaustiu” de l’evolució de la situació i coordina els contactes amb altres ministeris, com el de Sanitat, l’ambaixada i el consolat espanyols a Pequín, les autoritats xineses i els espanyols afectats.

Precisament, en els Estats Units, les autoritat sanitàries han confirmat ja el tercer cas de coronavirus, al sud de Califòrnia. El malalt, que es troba aïllat i “en bones condicions” en un hospital local, havia viatjat des de Wuhan. Els altres dos casos s’han confirmat a Illinois i a Washignton.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró