Societat

El delta de l’Ebre perd un 20% de la producció de marisc

Caldrà un milió i mig d’euros per recuperar les muscleres

Investiguen l’origen de les tonyines mortes

El temporal Glòria ha provocat la pèrdua d’un 20% de la producció de marisc al delta de l’Ebre, segons l’avaluació feta pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, que calcula que caldran 1,5 milions d’euros per recuperar les muscleres trencades. En aquesta zona, el temporal va afectar 3.330 hectàrees de cultiu d’arròs i hi ha 35 muscleres malmeses de les badies del Fangar i els Alfacs.

De manera immediata s’està treballant per netejar el fons marí perquè els efectes de la tempesta tenen encara moltes pesqueres a port sense poder sortir a feinejar. El departament investiga quin és l’origen dels centenars de tonyines que han aparegut a les costes i que arrepleguen, mortes, les embarcacions d’arrossegament. Com que estan putrefactes, malmeten la resta del peix. Per això s’ha advertit del risc de consumir-ne la carn arran de les imatges de ciutadans esquarterant-les aparegudes dijous passat després de la tempesta. La consellera d’Agricultura, Teresa jordà, va explicar ahir que s’han posat en contacte amb el grup Balfegó, propietari de les granges d’engreix de la costa de l’Ametlla de Mar.

El departament ha valorat en 11 milions d’euros l’afectació del temporal Glòria en danys agraris i pesquers al conjunt del territori. Les zones més afectades són el delta de l’Ebre, el Baix Ter i l’horta de la llera de la Tordera.

LA XIFRA

11
milions d’euros
és el valor dels danys agraris i pesquers causats pel temporal ‘Glòria’ a tot el territori català.

Es comencen a quantificar els danys

Prop de 500 escoles

El Departament d’Educació valora en més de 10 milions d’euros els danys en escoles i instituts. S’han compatibilitzat incidències en 499 centres. Majoritàriament són filtracions d’aigua, inundacions en interiors, caiguda d’arbres, despreniments, cobertes malmeses i equips elèctrics o informàtics fets malbé.

Set milions en ports

La Generalitat té previst destinar 7 milions d’euros a obres d’emergència al sis ports catalans que han tingut més danys a causa del temporal Glòria. Les instal·lacions on s’actuarà prioritàriament són els ports de les Cases d’Alcanar, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

Sense llar a Cànoves

El propietari d’una de les dues cases que es van enfonsar a Cànoves i Samalús, al Vallès Oriental, denuncia la falta d’informació sobre l’estat del sòl. La família va decidir marxar de l’habitatge hores abans que s’enfonsés, tot i que tècnics municipals els havien dit que la casa estava bé i no els van desallotjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona