Societat

itàlia

Dos morts i 31 ferits en descarrilar un tren d’alta velocitat prop de Milà

Greu accident ferroviari a Itàlia. Almenys dues persones van morir ahir i una trentena més van resultar ferides a conseqüència del descarrilament d’un tren d’alta velocitat al seu pas per la localitat de Lodi, a uns 50 quilòmetres de Milà, al nord d’Itàlia. El tren Frecciarossa Av 9595, que havia sortit de Milà passades les cinc de la matinada i es dirigia a Salern, el sud del país, va descarrilar mitja hora més tard al seu pas per Lodi, per causes que s’estan investigant. Els dos maquinistes van morir i 31 passatgers van resultar ferits, però no es tem per la vida de cap. La primera reconstrucció de l’accident assenyala que la locomotora del tren d’alta velocitat, després d’haver sortit de la via, va col·lidir amb un vagó de mercaderies que era a la via paral·lela, i després va rebotar contra una petita construcció, on va quedar frenada definitivament. La resta del comboi va seguir el seu curs durant diversos metres més, fins que el segon vagó va descarrilar i també va bolcar. Les primeres imatges del sinistre mostraven la locomotora separada de la resta del tren i els dos primers vagons bolcats. Sortosament, com que era el primer tren del matí, el comboi anava pràcticament buit.

La fiscalia de Lodi ha obert una investigació per aclarir les causes del sinistre. Mentre es fan les primeres diligències, els mitjans locals assenyalen que al tram de la via on es va produir l’accident s’hi estaven fent obres de manteniment, a càrrec de la societat Ferrocarrils de l’Estat. L’empresa ferroviària italiana Xarxa Ferroviària d’Itàlia (RFI) va assenyalar en un comunicat que s’estava investigant què havia passat. El sinistre va provocar el desviament de tots els trens que passaven per aquella via i nombroses cancel·lacions i retards.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia