Educació

Negociació amb retrets pel col·legi nou de Lloret de Mar

La Generalitat defensa l’atenció que dona al poble i es queixa que no pot ampliar el Pere Torrent per inacció municipal

L’equip de govern vincula el canvi de qualificació urbanística a tenir l’escola

En plena negociació perquè Lloret de Mar tingui una escola nova, la Generalitat ha retret a l’Ajuntament de Lloret la seva inacció en la gestió del col·legi Pere Torrent. El director territorial d’Educació, Martí Fonalleras, defensa l’atenció que dona al municipi i diu que aquest centre no es pot ampliar per desatenció de l’Ajuntament. L’equip de govern lloretenc, de Junts i el PSC, està disposat a fer un canvi de qualificació urbanística de l’escola si això fa possible tenir un centre nou el curs que ve.

La reclamació de l’Ajuntament i les associacions de mares i pares (AMPA) dels centres, aplegades en l’Interampa, no ha agradat al departament. Fonalleras diu que a Lloret hi han esmerçat més esforços que a qualsevol municipi gironí i que l’Ajuntament té deures pendents, a banda de demanar una escola. “Hi ha una cosa que ve de lluny i és que l’escola Pere Torrent estigui en una zona educativa. Ara està en terreny d’equipaments esportius. Per molt que demanin, això s’ha de corregir.”

Fonalleras troba que el canvi de qualificació és “imprescindible”. Si es fa –considera–, el Pere Torrent es podria convertir en un institut escola. “Que estigui en una situació d’equipaments esportius és una anomalia absoluta.” El curs passat el col·legi tenia 550 nens de 43 nacionalitats.

El canvi urbanístic de l’escola és un “tràmit llarg”, admet el regidor d’Educació, Francisco Pastor (PSC). Però l’Ajuntament “no té cap problema a fer-ho” si això facilita que hi hagi un nou centre, “que és prioritari”. El consistori està disposat alhora a aportar finançament.

Fins al 31 de gener, als centres de primària i secundària hi ha hagut 166 altes de matriculació i 123 baixes. Això genera “una complexitat en les dinàmiques i en les tasques”, diu Pastor. “No tenim recursos per fer l’acollida com cal.” Molts dels nouvinguts tenen com a llengua mare llengües no romàniques, ja que provenen de països hindús, de l’est d’Europa o d’Àfrica, sobretot subsaharians.

Proposta concreta

L’Ajuntament ha hagut de descartar més d’un emplaçament per a la nova escola perquè el terreny és inundable. L’informe negatiu de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat més traves al consistori, que farà aquesta setmana una proposta concreta a la Generalitat. Hi ha, entre altres opcions, el terreny a prop de l’institut Sant Quirze, inaugurat al setembre, i el del barri dels Pescadors, proposat dimarts passat per ERC.

En aquest sentit, Fonalleras s’ha referit al paper que té l’oposició a l’Ajuntament a l’hora de resoldre la problemàtica. “N’hem parlat amb l’equip de govern i el regidor [Pastor], i, si convé, també ho hem de fer amb l’oposició.”

LA FRASE

No es poden destinar diners al Pere Torrent, siguem seriosos. I això no és responsabilitat de la Generalitat
Martí Fonalleras
director territorial d’educació

LA XIFRA

166
altes de
matriculació i 123 baixes hi ha hagut als centres de primària i secundària de Lloret, fins al 31 de gener.

LA DATA

06.02.20
va ser
el dia de l’última reunió de la comissió per a la qualitat educativa de Lloret, amb presència de Pastor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona