Societat

Els hotels, preocupats per les cancel·lacions dels congressistes del Mobile

El Gremi d’Hotels de Barcelona confia plenament en els organitzadors del congrés i es posa a la seva disposició

Temor, també, als apartaments turístics

El degoteig de cancel·lacions és constant. Els hotels de Barcelona i tota l’àrea metropolitana estan veient com dia a dia els anul·len reserves de molts dels congressistes que havien de venir al Mobile World Congress (MWC)del 24 al 27 de febrer i no ho faran perquè les seves empreses han decidit no venir per por del coronavirus. Ahir el Gremi d’Hotels de Barcelona va expressar, a través d’un comunicat, “la preocupació” per “les afectacions generals que s’estan produint arreu del món” amb motiu del contagiós virus sorgit a la Xina, però va expressar la seva plena confiança en la GSMA, organitzadora del Mobile World Congress, que ja ha informat clarament que el congrés es farà en les dates previstes “prenent i oferint les mesures de prevenció oportunes”.

El Gremi d’Hotels va dir ahir que encara és aviat per quantificar quina és l’afectació sobre el còmput global de reserves. En tot cas, va assegurar que “avala” la tasca que està fent l’agència oficial d’allotjament en la seva gestió. En aquest context, el Gremi d’Hotels de Barcelona “dona suport a la GSMA en totes les mesures i missatges que està prenent” i, tal com ha fet en totes les edicions anteriors, “col·laborarà activament per garantir una estada a Barcelona i una participació al Mobile World Congress plenament satisfactòries per a totes aquelles persones que hi assisteixin”.

Ahir també va expressar la seva preocupació el president de l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), Enrique Alcántara, que va explicar que el sector està preocupat perquè cada dia “apareix una companyia nova” que anul·la la seva assistència al congrés. Ahir, l’operadora japonesa NTT Docomo es va sumar a Ericsson, LG, Amazon i Sony en la decisió de no venir a Barcelona.

No obstant això, Alcántara va assegurar que, de moment, no hi ha dades que confirmin que s’estan cancel·lant reserves d’apartaments pel coronavirus, ja que, encara que hi ha cancel·lacions, són testimonials i pràcticament les mateixes que altres anys.

Es dona la circumstància que aquest any les reserves d’apartaments turístics pel Mobile World Congress havien començat abans que en altres edicions i, a principis de mes, estaven a un 86%, quan en les mateixes dates d’altres anys arribaven al 79%.

LES XIFRES

86
per cent
de reserves ja estaven fetes en el sector dels apartaments turístics, que també preveu anul·lacions.
109.000
visitants
va tenir el MWC en l’edició de l’any passat, dels quals entre 5.000 i 6.000 procedien de la Xina.

MWC sense rècord

Les cancel·lacions per venir al Mobile World Congress impediran a aquest saló fer un nou rècord de participació. L’any 2019 el Mobile va batre un rècord d’assistents, amb uns 109.000 visitants, procedents de 198 països, dels quals 7.900 eren directors executius. A més, es van congregar a Barcelona 3.640 membres de mitjans de comunicació i analistes internacionals. D’aquest gruix de participants, els que venien de la Xina eren entre 5.000 i 6.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia