Salut

TMB eleva a 15 les alteracions per “potencial exposició a l’amiant” entre personal ja jubilat

Es manté en 28 el nombre de “manifestacions pleurals” entre els treballadors en actiu

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha elevat aquest dimecres a 15 les alteracions per “potencial exposició a l’amiant” entre el personal actualment jubilat del metro. 7 són alteracions pleurals, 6 tumors broncopulmonars –entre ells 4 ja diagnosticats prèviament– i 2 fibrosis pulmonars o asbestosis.

Els 15 casos s’han detectat en el marc de les visites mèdiques promogudes per l’empresa entre el personal jubilat o que ha causat baixa de l’àrea de Manteniment i Projectes de Metro els últims 15 anys. En concret, l’empresa informa que s’han completat 141 visites d’aquest tipus. D’altra banda, TMB també ha indicat que el nombre de “manifestacions pleurals” entre els treballadors en actiu es manté en 28.

La informació s’ha aportat avui al Comitè de Salut i Seguretat de Metro, dins del seguiment regular que s’hi fa dels plans de contingència i les mesures de prevenció en relació amb el problema dels materials amb contingut d’amiant, informa la companyia.

Pel que fa als treballadors en actiu, fins ara s’han fet revisions a les 1.056 persones incloses al programa de vigilància de la salut del personal del metro. Els 28 casos “requereixen control però no tractament”. També hi ha el cas, comunicat anteriorment, d’un treballador que ha tingut càncer broncopulmonar i que, després de seguir tractament, s’ha reincorporat a la feina.

Recentment d’un d’aquests 28 casos s’ha notificat incapacitat temporal per malaltia professional en període d’observació a l’espera de confirmació diagnòstica. Aquestes persones seguiran dins del programa i estan començant a ser visitades novament quan ho aconsellen els especialistes i el servei de prevenció propi, afirma TMB.

D’altra banda, tots els estudis higiènics personals i dels llocs de treball de les persones de l’empresa de Metro a qui s’ha detectat alguna afectació relacionada amb exposició a l’amiant, han donat negatiu, segons indica TMB. “S’ha confirmat així que aquests empleats no estan exposats a risc professional per inhalació de fibres d’amiant”, explica la firma en un comunicat.

L’empresa també explica que “la problemàtica de l’amiant” s’està tractant a la negociació del conveni col·lectiu. Fins ara s’han retirat unes 138 tones d’amiant de la xarxa i se n’han tractat 79 tones més, d’un total de 441 tones inventariades en forma de planxes, tubs i altres elements constructius. El pla de TMB és eliminar o confinar tot el fibrociment del metro en tres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona